De Ziua Bucovinei

Municipiul Suceava se înfrăţeşte cu Chişinău 

Foto: arhiva

>Va fi parafat şi parteneriatul cu Karavas, districtul Kyrenia, din Republica Cipru

Sâmbătă, 27 noiembrie, cu prilejul marcării Zilei Bucovinei, oficialii municipiului Suceava parafează parteneriatele de înfrăţire cu cei ai oraşelor Chişinău, capitala Republicii Moldova, şi din Karavas, Cipru.

„Am invitat, şi vor fi prezenţi la Suceava, sâmbătă şi duminică, primarii din Chişinău, Cernăuţi, Soroca şi din Karavas” a anunţat primarul Ion Lungu.

Iniţiativa înfrăţirii cu capitala Republicii Moldova a fost luată în a doua parte a lunii iulie, când edilul-şef sucevean  a avut o întâlnire de lucru cu Ioan Ceban, primarul din Chişinău. În 2017, Primăria municipiului Suceava a perfectat un alt parteneriat, cu municipiul Soroca, raionul Soroca din Republica Moldova.

„Avem, în primul rând, o deschidere către fraţii noştri din Basarabia. Mă bucur că, în sfârşit, ne înfrăţim, la modul oficial, cu oraşul Chişinău, cu care vrem să dezvoltăm proiecte comune. Sigur, există un numitor comun care ne uneşte, respectiv domnitorul Ştefan cel Mare, care este la fel de respectat la Suceava, ca şi la Chişnău, pentru că avem această istorie comună. La fel ca şi cu oraşul Soroca, şi cu cetatea de acolo, dar şi cu fraţii noştri din Cernăuţi” a subliniat şeful municipalităţii sucevene.

Acordul de înfrăţire cu municipiul Karavas, districtul Kyrenia, din Republica Cipru, a fost aprobat de CL Suceava în şedinţa ordinară din iunie 2021. „Nu în ultimul rând, ne înfrăţim cu oraşul Karavas din Cipru, care intră în strategia noastră de turism. Este un oraş turistic şi sperăm ca, într-o zi, să avem curse directe aeriene şi schimburi de turişti”  a declarat Ion Lungu.

În prezent, municipiul Suceava este înfrăţit cu oraşele Sosnoviecz din Polonia, Cernăuţi din Ucraina, Laval din Franţa, Soroca din Moldova şi Betleem din Palestina.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: