Handbal masculin, Liga Zimbrilor

CSU din Suceava a pierdut din nou la doar un gol diferenţă

> Într-un meci din etapa a XII-a, CSU din Suceava – CSM Focşani 25-26 (12-10)

 CSU din Suceava a pierdut un meci foarte important în economia campionatului, 25-26 acasă cu CSM Focşani. Formaţia suceveană a arătat din nou faptul că nu ştie să gestioneze finalurile de meci. Doar în acest sezon competiţional, handbaliştii suceveni au pierdut printre degete puncte cu Minaur Baia Mare, CSM Bucureşti, Steaua Bucureşti şi, acum, cu CSM Focşani. Problema este mai veche şi este greu de comentat faptul că şi în teren, şi în afara lui trebuie să există un om care să limpezească lucrurile şi să aducă luciditate.

A doua „bubă” este chiar… „antică” şi este legată de loviturile de la 7 metri. Au fost ani în care ajungeau la lovitura de pedeapsă aproape toţi jucătorii din lot, până când s-au specializat câţiva. În ultimele două meciuri, alegerile nu au fost bune, talentatul Roşu ratând două aruncări de la 7 metri în momentele cheie ale disputelor cu Steaua şi CSM Focşani.

Un alt lucru care în acest sezon se poate lesne observa este faptul că CSU din Suceava nu are acoperire pe posturi. Nu putem acuza pe nimeni pentru înfrângerile suferite pentru că efort s-a depus, însă lipsa de claritate şi coeziune în clipele grele a fost determinantă. Un exemplu ar fi folosirea pe postul de extremă dreaptă a tânărului Cosmin Lupu, jucător cu îndemânare bună şi viteză, dar necopt pentru Liga Zimbrilor.

CSU din Suceava a jucat bine prima repriză cu CSM Focşani şi ajutată de paradele portarului Makaria a condus la pauză cu 12-10. În partea secundă însă, au intervenit erorile copilăreşti şi lipsa de luciditate şi lucrurile s-au schimbat. Masiva echipă vrânceană a început să joace agresiv şi a încurcat formaţia suceveană. Chiar şi aşa, gazdele ar fi putut scoate cel puţin un punct dacă nu se rata exasperant.

Aşadar, CSU din Suceava a pierdut din nou pe propriul teren în faţa unei echipe de bătut şi lucrurile s-au complicat. Un fapt pozitiv îl reprezintă evoluţia tânărului Daniel Stanciuc, una din marile speranţe ale handbalului românesc.

În etapa a XIII-a, CSU din Suceava va evolua, sâmbătă, de la ora 11.00, pe terenul campioanei Dinamo, într-un meci transmis de TVR 2. (foto: ADRIAN POPOVICI)

CSU din SUCEAVA – CSM FOCŞANI

25-26 (12-10)

CSU din Suceava: Makaria, Grigoraş – Tîrzioru 5, Roşu 4, Kutahya 4, Kbilashvili 3, Stanciuc 2, Ştefan 2, Lupu 2, Bologa 2, Dascălu 1, Vizitiu, E. Szasz, Juverdianu, Loic, V. Anton. Antrenor: Petru Ghervan.

CSM Focşani: Marocico, Cloşcă, C. Rusu – Miroiu 8, Krstevski 4, Marjanovic 3, Raţă 3, Marijanac 3, Hrimiuc 2, Mocanu 1, Eros 1, Mănescu 1, Drăgan, Ragea, Popovici, Pătru. Antrenor: Dalibor Cutura.

Arbitri: Adrian Georgescu / Mihai Moldoveanu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: