Municipiul Suceava are cea mai modernă autobază electrică din ţară

> „Sper ca această autobază să poată întreţine în condiţii normale autobuzele electrice” spune primarul Ion Lungu, precizând că parcul urmează a fi completat > Ultimele 15 autobuze vor sosi în septembrie 2022, după care va fi introdus culoarul pentru transportul public, iar pensionarii vor circula gratuit

 A fost convocată comisia de recepţie a lucrărilor de la autobaza Diviziei electrice a societăţii Transport Public Local, a anunţat ieri Ion Lungu, primarul municipiul Suceava, precizând că demersul are loc pe fondul racordării acesteia la noua reţea de gaze naturale în curs de amenajare în cartierul Burdujeni-sat. Obiectivul de pe strada Căpitan Grigore Andrei are hale de întreţinere, spălătorie auto şi staţie pentru verificare tehnică periodică, la această dată lucrându-se la amenajarea dispeceratului.

„Avem una dintre cele mai bine dotate şi moderne autobaze electrice din ţară. Mă bucură faptul că în aceasta lucrează tineri specializaţi în domeniile auto şi IT, coordonaţi de inginerul Andrei Potorac. Îi felicit, au tot sprijinul meu, am făcut o infrastructură modernă acolo şi sper ca această autobază să poată întreţine în condiţii normale autobuzele electrice pe le aveam astăzi în exploatare şi care vor mai veni” subliniază primarul Sucevei.

Potrivit edilului-şef, în luna septembrie a anului viitor, Divizia electrică va avea parcul complet. Aceasta întrucât, în toamna lui 2022, în Suceava ar urma să ajungă încă 15 autobuze electrice furnizate de firma Solaris din Polonia.

„Ca urmare a insistenţelor la firma care a câştigat licitaţia organizată de Ministerul Dezvoltării Regionale, ca urmare a faptului că există foarte multe contracte pentru autobuze electrice, aceasta ne-a programat pentru luna septembrie 2022. După ce vin şi aceste 15 autobuze, vom avea parcul complet şi vom putea pune în aplicare strategia cu culoar pentru transport public şi, de asemenea, cu ceea ce am promis: abonamente gratuite pentru persoanele de vârsta a treia” a explicat Ion Lungu.

Proiectul „Sistem integrat de transport public ecologic în municipiul Suceava” este cel mai important proiect cu fonduri europene al Primăriei Suceava, însumând 116,189 de milioane de lei, echivalentul a circa 25 milioane de euro. Pe lângă dotarea parcului societăţii Transport Public Local cu autobuze electrice, reamintim că acesta mai include amenajarea sediului Diviziei electrice a TPL, componenta de echipamente şi soft pentru dispecerat, monitorizare a flotelor şi sistemul de e-tiketing, modernizarea a 54 de staţii de îmbarcare-debarcare a călătorilor şi reabilitarea străzii Vasile Pîrvan.

La această dată, TPL are în trafic 70% mijloace de transport electrice, în timp ce 30% din parcul auto este format de autobuze pe motorină.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: