Dosar penal pentru  transport de lemn cu avize de însoţire false

Poliţiştii suceveni au aplicat sancţiuni dure faţă de o societate comercială din Volovăţ, care a comis mai multe infracţiuni silvice.

Potrivit Poliţiei Suceava, verificările s-au desfăşurat în data de 11 noiembrie, în cadrul unui dosar penal deschis în data de 20 octombrie ca urmare a interceptării a unui transport ilegal operat de firma respectivă.

Agentul economic a emis aviz de însoţire pentru 19,443600 mc de lemn rotund grupa de specii răşinoase, destinatarul fiind o unitate economică din comuna Cristineşti, judeţul Botoşani. Astfel, existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului şi a avizului de însoţire emis, poliţiştii au examinat înregistrările camerelor de supraveghere video care vizează strada Poiana Mărului din comuna Suceviţa.  Prin urmare, autoutilitara care a efectuat transportul a fost surprinsă pe camerele de supraveghere video în timp ce transporta materiale lemnoase din fondul forestier şi nu din depozitul unităţii, aşa cum era înscris în avizul de însoţire.

Ulterior, s-a constatat că acesta nu este unicul transport ilegal efectuat pe aceeaşi rută. În data de 18 octombrie, în mod similar au fost transportaţi 21,04 mc de lemn rotund răşinoase.  Aşadar, firma din Volovăţ a introdus date eronate în avizele de însoţire.

În acest condiţii, poliţiştii au deschis dosar penal privind „transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoţite de documente specifice de transport” şi „fals informatic”.

Ulterior, prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, s-a confirmat efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un bărbat de 66 ani, din comuna Moldoviţa, care a transportat cu autoutilitara lemn rotund de răşinoase, fără a avea provenienţă legală, precum şi faţă de administratorul societăţii din Volovăţ, un bărbat de 33 ani. Mai mult decât atât, poliţiştii au confiscat camionul, în valoare de 20.000 euro, utilizat la transporturile ilegale. Pe lângă acestea, a fost confiscat şi lemnul transportat ilicit, în valoare de 11.740 lei. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI