La cel mai mare concurs de coruri din lume

„Foarte bine” pentru Corala de fete a Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava

Corala de fete „Ciprian Porumbescu” a Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, dirijată de profesor pr. Lucian Tablan-Popescu, a obţinut calificativul „foarte bine” la cea de-a XI-a ediţie a celui mai mare concurs internaţional de coruri din lume, World Choir Games 2021, fiind singura formaţiune corală care a reprezentat România în competiţie.

Prof. pr. Lucian Tablan-Popescu ne-a declarat că la acest concurs internaţional, organizat pe secţiuni, au participat peste 300 de formaţiuni corale din mai multe ţări de pe mai multe continente.

El a spus că, la ediţia din acest an, fiind pandemie, a fost organizată, în premieră, şi o secţiune virtuală.

Dirijorul Lucian Tablan-Popescu a mai spus că formaţiunea corală suceveană a participat pentru prima oară la World Choir Games, fiind înscrisă la secţiunea virtuală, la categoria folclor, cu un repertoriu compus din piesele muzicale „Fata ardeleană”, de Achim Stoia, „Răsunetul Ardealului”, de Ion Vidu şi „Sârba-n căruţă”, de Gheorghe Danga, care au fost înregistrate audio-video şi trimise spre audiere juriului.

 El a subliniat că la competiţia virtuală nu au fost acordate medalii, ci calificativele „excelent”, „foarte bine” şi „bine”, Corala de Fete „Ciprian Porumbescu” a Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava primind calificativul „foarte bine” la categoria folclor.

„Sunt mulţumit de ce au făcut fetele, de calificativul obţinut, mai ales că a fost prima participare a coralei sucevene la acest mare concurs internaţional de coruri” a menţionat prof. pr. Lucian Tablan-Popescu.

Dirijorul a arătat că, în condiţiile generate de pandemie, care presupun asigurarea unor măsuri de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2, au fost mai dificile înscrierea în concurs la secţiunea live, dar şi reunirea membrilor corului pentru repetiţii, adăugând că pentru pregătirea repertoriului pentru concurs s-au efectuat doar 3-4 repetiţii.

De precizat este că înregistrarea audio-video a celor trei piese prezentate în concurs s-a realizat în holul corpului E al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, cu acceptul rectorului instituţiei academice.

Potrivit portalului dedicat competiţiei World Choir Games 2021, la concurs au participat 308 coruri din toată lumea, dintre care 200 la secţiunea virtuală şi 108 la secţiunea live.

World Choir Games este un concurs internaţional care se desfăşoară o dată la doi ani, pe diferite continente.

Reamintim că formaţiunea corală suceveană are în palmares numeroase premii şi medalii la concursuri naţionale şi internaţionale de profil, printre care amintim cele două medalii de argint obţinute la Rimini International Choral Competition din Italia, 2018, dar şi medalia de aur şi cea de argint obţinute la European Choir Games & Grand Prix Of Nations, 2019, din Goteborg, Suedia. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI