Prefectul Alexandru Moldovan a solicitat ieri urgentarea implementării protocolului pentru fluxul pacienţilor din judeţ

> Acest protocol a fost propus anterior de coordonatorul judeţean pentru Covid-19, dr. Alexandru Calancea
Prefectura Suceava a anunţat ieri că, în cadrul şedinţei zilnice de analiză a situaţiei epidemiologice la nivelul judeţului din data de 26 octombrie, prefectul Alexandru Moldovan a solicitat „o abordare unitară, un comandament unic şi adoptarea de măsuri predictibile legate de gestionarea unităţilor medicale din judeţ, în funcţie de evoluţia epidemiologică”.
Prefectul a solicitat ca toate instituţiile cu atribuţii în gestionarea pandemiei să analizeze şi să răspundă solicitării coordonatorului medical la nivel judeţean, dr. Alexandru Calancea, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, solicitare efectuată din data de 14 octombrie, privind fluxul pacienţilor din judeţ, atât Covid, cât şi non-Covid.
Prefectul a cerut şi a subliniat necesitatea transpunerii de urgenţă, în proceduri concrete, avizate prealabil de Direcţia de Sănătate Publică Suceava, a măsurilor solicitate de dr. Alexandru Calancea.
Planul solicitat de dr. Alexandru Calancea presupune transferarea tuturor pacienţilor non-Covid care au nevoie de intervenţii chirurgicale urgente de la Spitalul Municipal Rădăuţi (care a devenit spital Covid) la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava. Pe lângă aceasta, planul prevede şi alte proceduri similare de transferare a pacienţilor la diferite spitale din judeţ.
Acestea vizează realizarea şi aprobarea în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a unui plan etapizat care să răspundă oricărei evoluţii pandemice şi care să asigure tratarea patologiei Covid şi non-Covid.

Dacă în judeţ s-ar vaccina, zilnic, 2.000 de persoane…

„În acelaşi timp, este nevoie de o nouă abordare pentru accelerarea campaniei de vaccinare voluntară a populaţiei, mai ales în zonele rurale” s-a precizat.
În acest context, dr. Dana Costea şi-a exprimat opinia potrivit căreia ar fi de dorit ca la nivelul judeţului să se vaccineze zilnic cel puţin 2.000 de persoane, fapt care ar permite ca sărbătorile de la sfârşitul anului să se desfăşoare într-un cadru cât mai apropiat de cel normal.

Azi, şedinţă cu toţi primarii din judeţ

Pentru o corelare a eforturilor spre susţinerea în mod eficient a campaniei de informare şi de vaccinare voluntară, astăzi de la ora 12, va avea loc, în sistem videoconferinţă, o şedinţă de lucru cu primarii celor 114 localităţi din judeţ.
La şedinţa de ieri au participat managerii spitalelor din judeţ, conducerea Direcţiei de Sănătate Publice Suceava, cea a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava şi ai Consiliului Judeţean Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: