Noua zonă de agrement de pe malul râului Suceava a fost deschisă pentru public

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, vineri, că noua zonă de agrement de pe malul râului Suceava este oficial deschisă.

„Sper ca sucevenii să aprecieze şi să se bucure de noua zonă de agrement din oraşul nostru” a spus Ion Lungu.

Viceprimarul Lucian Harşovschi a arătat că parcul se întinde pe o suprafaţă de 155.560 mp, pe care s-au amenajat: spaţii verzi (140.050 mp), alei pietonale şi piste pentru biciclişti (9.755 mp), un teren de tenis de câmp, două terenuri de badminton/volei, o platformă de fitness şi o platformă pentru evenimente culturale.

Întreaga zonă este dotată cu mobilier urban, sisteme de iluminat prin corpuri tip spot îngropate, sisteme de irigaţii şi va avea acoperire Wi-Fi.

Valoarea eligibilă a proiectului european este de 16.004.595,86 lei, cu o contribuţie a municipalităţii de 2%.

„Dincolo de toate discuţiile cu privire la această investiţie, sunt sigur că de noua zonă de agrement se vor bucura foarte mulţi suceveni” a transmis viceprimarul.

El a subliniat că toată suprafaţa nou construită se află în zona de protecţie la inundaţii a râului Suceava.

Această nouă zonă de agrement a fost efectuată prin proiectul „Revitalizare spaţiu public urban din municipiul Suceava”, cu o valoare totală de 16.264.015,87 lei, fiind realizată de asocierea SC General Construct SRL Suceava şi SC Art Peisaj SRL Suceava, care a câştigat licitaţia organizată de municipalitate.

Zona de agrement a fost amenajată pe o suprafaţă de 15,5 ha, pe o lungime de un kilometru, având prevăzute facilităţi pentru activităţi sportive, plimbări şi divertisment.

Lucrările au început în ianuarie 2020 şi au fost recepţionate în octombrie a.c. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: