Fără spor de noapte la firmele de protecţie şi gardă

> Acestea nu ţineau evidenţa orelor de început şi de sfârşit de program de lucru, inspectorii de muncă dând amenzi de 15.500 de lei 

 Mai multe deficienţe au fost depistate de lucrătorii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Suceava cu prilejul campaniei naţionale pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul protecţie-gardă. Anunţul a fost făcut de Romeo Butnariu, şeful ITM Suceava, care a subliniat că obiectivele campaniei au constat în identificarea şi combaterea muncii nedeclarate şi luarea măsurilor care se impun pentru determinarea respectării, de angajatorii cu activităţi în domeniul protecţie şi gardă, a prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă.

În ceea ce priveşte munca nedeclarată, în campanie au fost antrenaţi opt inspectori de muncă, aceştia având tot atâtea acţiuni de control. Potrivit inspectorului-şef Romeo Butnariu, verificările făcute s-au concretizat şi  în descoperirea altor încălcări decât munca nedeclarată, pentru deficienţele constatate fiind aplicate nouă amenzi a căror valoare însumează 15.500 de lei. Astfel, printre deficienţele depistate în domeniul relaţiilor de muncă se numără netransmiterea, în termenul legal, a elementelor contractelor de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor; neevidenţierea, în foile colective de prezenţă a orelor de început şi de sfârşit ale programului de lucru; neacordarea sporului de noapte.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: