Gala Pitbull Fighting Network şi-a desemnat câştigătorii

În perioada 8–9 octombrie, Sala de sport „Gabriel Udişteanu” a găzduit Gala Pitbull Fighting Network, un eveniment organizat de Primăria şi Consiliul Local Fălticeni în parteneriat cu Asociaţia Club Sportiv Absoluto Cotroceni din Bucureşti. Pentru prima oară cea mai mare sală de sport din Fălticeni şi-a deschis porţile nu doar pentru spectacolele tinerilor curajoşi, care au dorit să îşi arate abilităţile lor de sportivi şi mari campioni la lupte şi care, în lumina reflectoarele, au păşit în ringul Pitbull Fighting Network asemenea gladiatorilor de odinioară, ci şi pentru o prezentare unică în promoţiile de kickbox, cu o regie originală marca Ionuţ Atodiresei, preluată din marile promoţii la nivel mondial, în care, pe un uriaş ecran led, au putut fi urmărite scurte filme de prezentare ale luptătorilor. Show-ul a fost condimentat cu jocuri spectaculoase de lumini, dar şi de prezenţa fierbinte a fetelor de la Imperial Slots.

Impetuozitatea tinerilor şi experienţa veteranilor în 8 meciuri intens disputate

În deschiderea Galei Pitbull Fighting Network, de la ora 19.30, au evoluat Alin Răducu, de la A.C.S. Absoluto Cotroceni, şi Denis Popescu, legitimat la Pro Fight Fălticeni, victoria revenindu-i jucătorului din urbea de pe Şomuz.

De la ora 20.00, în ring a urcat Denis Ceauşu, care l-a învins pe Lucian Berariu. În al doilea meci din Fight Card, Andrei Vesa a fost învins prin KO de Ionuţ Busuioc, cel mai tânăr luptător profesionist din România, care are doar 17 ani, practică kickboxul de la 7 ani şi care va avea multe de spus în kickboxul profesionist. Ufuc Minacov (R. Moldova), un sportiv cu o poveste de viaţă impresionantă, a fost învins de David Constantin. Şi tânărul Ştefan Aştefanoaie (Respect Gym Bacău) a fost învins de Raiko Leviţchi (The Laion), în pofida diferenţei de vârstă dintre cei doi luptători.

Un alt meci frumos s-a desfăşurat între Dumitru Cavliuc (R. Moldova) şi Costin Dinu, un sportiv care în urma unui meci şi-a pierdut un rinichi, dar care s-a ridicat de pe patul de spital, s-a antrenat şi a revenit în ring la categoria de 86 kg. Victoria a revenit jucătorului din România, în ciuda celor mai frumoase încurajări făcute de antrenori şi auzite în jurul unui ring, încurajări pe care le-a primit jucătorul de peste Prut. Luptătorul de kickboxing humorean Mihai Rusu, de numai 21 de ani, a urcat în ring, la categoria sub 61 kg, pentru a lupta cu Adin Panaite, un jucător mult mai titrat, fiu al cunoscutului antrenor Alin Panaite, cel care, pe lângă alţi sportivi consacraţi ai României, s-a ocupat şi de pregătirea lui „Pitbull” Ionuţ Atodiresei, campionul de kickboxing din Fălticeni. Deşi s-a dorit un meci al revanşei, acest lucru nu s-a întâmplat, victoria revenindu-i prin decizie unanimă lui Mihai Rusu, care s-a dovedit în ring mult superior concurentului său.

La categoria 90 kg, Tibor Varga (Ungaria) nu a putut trece de noul Pitbull, Marian Dinu, care l-a dominat din prima repriză pe adversarul său, a câştigat runda de debut, iar în a doua a pus capăt luptei prin KO.

Ultima dispută a serii a fost cea dintre Hocz Csaba (Ungaria) şi Claudiu Alexe. Luptătorul ungur este recunoscut prin stilul extrem de violent de lovire şi unghiurile senzaţionale prin care-şi pune jos adversarii, luptător foarte experimentat, care practică lupte de la 12 ani, are foarte multe meciuri în MMA şi un palmares foarte bogat, fiind neînvins în ultimele meciuri. A fost o luptă echilibrată, cu multe schimburi de lovituri spectaculoase executate de ambii jucători. A fost un meci cu un mic plus pentru sportivul din Ungaria în prima repriză, în a doua Claudiu Alexe a pus mai multă presiune, în timp ce repriza a treia a fost una foarte echilibrată, astfel încât după cumularea punctelor acordate de cei trei arbitri lupta dintre Hocz Csaba şi Claudiu Alexe s-a încheiat la egalitate.

Sâmbătă, a doua zi a galei, a fost dedicată categoriei Semipro.

Organizarea unei gale profesioniste este mult mai grea decât cea a unui  meci

Premergător galei, a avut loc o conferinţă de presă în cadrul căreia unul dintre cei mai titraţi luptători de kickbox din România, Ionuţ Atodiresei (în calitate de organizator), primarul Cătălin Coman şi Alexandru Maonolache (partenerul lui Ionuţ Atodiresei în acest proiect), împreună cu patru dintre competitori (Tibor Varga, Marian Dinu, Hocz Csaba şi Claudiu Alexe), au vorbit despre modul de desfăşurare a galei şi au oferit detalii despre aspectele tehnice.

 „Nu am uitat de unde am plecat, sunt fălticenean, m-am născut, am crescut aici, am copilărit aici şi de aceea am hotărât să încep acest proiect aici, la Fălticeni. Cu ani în urmă am mai avut tentative să organizez evenimente, dar mai aveam multe de arătat ca luptător şi nu puteam să mă ocup de organizare. Vă spun tuturor sportivilor şi antrenorilor în postura în care mă aflu acum, să organizez este mult mai greu decât să vin să lupt. Mă distram, mergeam într-o mică vacanţă, mă încălzeam, luptam şi plecam acasă. Atunci mă antrenam şi făceam ce îmi place; în organizare mă lovesc de lucruri mult mai dificile, mai ales că am vrut să venim cu ceva nou în România, inedit, ceva ce nu s-a mai făcut până acum. Din această cauză am bătut la cap pe toată lumea să ne trimită filmări, să încercăm să facem o treabă profesionistă şi să creăm poveşti de viaţă a luptătorilor şi a eroilor.

Degeaba vede lumea că vă luptaţi la televizor, dacă nu vă ştie povestea din spate, cât aţi muncit, prin ce aţi trecut şi cum aţi ajuns în situaţia să luptaţi într-o gală.

Îmi doresc ca împreună cu Alexandru Manolache să organizăm 4–5 evenimente anuale, pentru că avem ca partener media cea mai puternică televiziune, cu cea mai mare acoperire, Televiziune Naţională Română TVR 1, care a transmis (…) evenimentul de la Fălticeni. Sigur vom face audienţă destul de mare şi vom creşte în audienţă din ce în ce mai mult. Eu zic că partenerii noştri de la TVR vor fi alături de noi foarte mult timp”  a precizat Ionuţ Atodiresei.

Primarul Cătălin Coman a primit mănuşile oficiale Pitbull Fighting Network

Susţinător al mişcării şi al iniţiativelor pe care le au foştii performeri în acest domeniu, primarul Cătălin Coman a mulţumit lui Ionuţ Pitbull Atodoresei, cetăţean de onoare al municipiului Fălticeni, pentru că a început acest proiect în oraşul natal.

„Îi mulţumesc pentru că s-a întors acasă şi îi mulţumesc că a ales ca startul acestui proiect frumos să fie în oraşul lui, în municipiul Fălticeni. Suntem mândri că putem contribui şi noi la derularea în cele mai bune condiţii a acestui eveniment. Sunt convins că va fi un eveniment de marcă, un spectacol, un show, mai ales că avem ca parteneri cea mai importantă televiziune din România, TVR 1. (…) Vreau să urez mult succes tuturor sportivilor şi cei mai buni să învingă. Faptul că aţi participat la prima ediţie de la Fălticeni să producă amintiri pe tot parcursul carierei voastre profesionale”  a spus primarul Cătălin Coman.

În semn de recunoştinţă pentru implicarea în organizarea Galei Pitbull Fighting Network, primarul Cătălin Coman a primit de la Ionuţ Atodiresei o pereche de mănuşi oficiale Pitbull Fighting Network.

„Am văzut că aveţi în birou încă o pereche din promoţia Colosseum Tournament. Acum, Colosseum a devenit o promoţie concurentă promoţiei nostre şi, pentru că sunteţi alături de noi, pentru a vă mulţumi, vă înmânez o pereche de mănuşi oficiale ale promoţiei noastre”  a precizat Ionuţ Atodiresei.

Ca la fiecare eveniment important, cântarul oficial are un rol foarte important, fiind momentul cel mai tensionat înaintea galei, pentru că poate decide intrarea sau nu pe ring la categoria la care s-au înscris concurenţii. De data aceasta, cântarul oficial nu a oferit momente savuroase, participanţii încadrându-se în categoriile de greutate.

Gala Pitbull Fighting Network, o poveste care începe la Fălticeni

Kickboxing-ul a adus Fălticeniului recunoaştere la nivel naţional şi internaţional prin Ionuţ Atodiresei, singurul sportiv român deţinător al unei centuri WAKO-Pro, cu 99 de meciuri disputate în kickboxing şi 92 de victorii, având cel mai rapid KO din istoria MMA-ului românesc: 3 secunde în gala RXF15. Aşa cum a scos în evidenţă Alexandru Manolache, povestea Galei Pitbull Fighting Network gravitează în jurul numelui şi a omului Ionuţ Atodiresei.

 „Sunt convins că Ionuţ şi cu noi, cei care îl vom susţine de fiecare dată când va fi nevoie, o să ducă gala aceasta cel puţin la acelaşi nivel unde a ajuns numele de Ionuţ Atodiresei şi nickname-ul de Pitbull. Vă mulţumim celor care aţi acceptat invitaţia şi aţi ajuns la Fălticeni, mulţumim şi celor care au acceptat iniţial invitaţia, dar din cauza diagnosticului pozitiv sau a accidentărilor apărute în ultima perioadă nu au mai putut să ajungă. Povestea începe de aici, de la Fălticeni şi nimeni nu ştie când se va sfârşi pentru că ne dorim să fie o poveste pe termen foarte lung şi cu toţii vom avea ocazia să luptăm în promoţia aceasta” a spus Alexandru Manolache.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: