Primarul Ion Lungu anunţă:

Sucevenii pot primi supliment financiar pentru energia consumată  

> Chiar dacă formularele clasice au fost deja distribuite, de lunea viitoare vor ajunge la asociaţiile de proprietari şi cererile cu pagini în plus, care trebuie completate pentru acordarea noului sprijin > „Sperăm să ne ajute Dumnezeu să trecem şi această iarnă” a spus edilul-şef, subliniind că „în ultimii 2 ani lucrurile au mers bine, dar au venit aceste scumpiri care ne dau peste cap”

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, îi anunţă pe potenţialii beneficiari ai sprijinului la încălzirea locuinţei că pot avea parte şi de un supliment financiar pentru energia consumată, în conformitate cu Legea nr. 226 din 16 septembrie privind stabilirea măsurilor de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie.

Potrivit edilului-şef, eligibili sunt consumatorii cu venit minim de 1.386 de lei pe membru de familie, precum şi persoanele singure cu venit de maxim 2.053 de lei. Astfel, categoriile amintite beneficiază lunar, inclusiv în perioada sezonului rece, de un supliment pentru energie în sumă fixă, acordat în funcţie de sursele de furnizare a energiei utilizate. Mai exact se vor acorda 30 de lei pentru consumul de energie electrică; 10 lei pentru consumul de gaze naturale; 10 lei pentru consumul de energie termică; 20 de lei pentru consumul de combustibili solizi şi/ sau petrolieri. În cazul în care singura sursă de încălzire este cea pe energie electrică, suplimentul lunar este de 70 de lei.

„Fac apel la consumatorii care încadrează să ia legătura cu asociaţiile de proprietari, respectiv cei de la sistemul centralizat, posesorii de centrale pe gaze naturale şi cei cu radiatoare electrice. Pentru alte tipuri de încălzire, potenţialii beneficiari se vor adresa Direcţiei de Asistenţă Socială de la Primăria din Burdujeni” a spus Ion Lungu.

Cererile-formular clasice pentru ajutoarele la încălzire au fost deja distribuite, însă de luni vor ajunge la asociaţiile de proprietari şi cele cu pagini în plus, pentru acordarea suplimentului la energia consumată.

Reamintim că, în baza Legii nr. 226 din 16 septembrie privind stabilirea măsurilor de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, sprijin financiar la încălzirea locuinţei, de 100% din valoarea de referinţă, se va acorda familiilor cu venituri mici. Acesta va fi de 90% pentru venituri cuprinse între 200,1 lei şi 320 de lei; 80% pentru cele de la 320,1 de lei la 440 de lei; 70% pentru cele variind între 440,1 de lei şi 560 de lei; 60% în cazul veniturilor pe membru între 560,1 de lei şi 680 de lei; 50% pentru venituri realizate de la 680,1 de lei la 920 de lei; 40% pentru cele care sunt cuprinse între 920,1 de lei şi 1.040 de lei; 30% la venituri de 1040,1 de lei şi 1.160 de lei; 20% la venituri de 1.160,1 de lei până la 1.280 de lei; 10% pentru venituri nete pe membru de familie, ajutorul variind între 1280,1 de lei şi 1. 386 de lei. În cazul persoanelor singure, care  realizează venituri cuprinse între 1.280 de lei şi 2.053 de lei, compensaţia este de 10% din valoarea de referinţă.  Astfel, venitul net lunar pentru care se acordă sprijinul financiar la încălzirea locuinţelor este de 1.386 de lei de persoană, în cazul familiilor, şi de 2.053 de lei, în cazul peroanelor singure. Valoarea de referinţă în funcţie de sistemul de încălzire utilizat nu va putea fi mai mică de 250 lei pe lună, pentru gaze naturale; 500 de lei pe lună, pentru energie electrică; 320 lei pe lună, pentru combustibili solizi şi/ sau petrolieri.

„Sperăm să ne ajute Dumnezeu trecem şi această iarnă. În ultimii 2 ani lucrurile au mers bine, dar au venit aceste scumpiri care ne dau peste cap” a spus Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Hary Twatter says:

    Vai dar ce vesti minunate!
    Pina una alta, Putin are Europa in buzunar la gaze naturale. Cu Nord Stream 2 in functiune in curand Europenii vor plati pe nas sa-si fiarba cartofii.
    Deh… Puliticili iuropeni se aplica: „The bigger the government the smaller the citizen”
    Las’ ca le rezolva pesedeu pe toate.

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: