Klaus Iohannis, după ce PNRR a primit undă verde:

Provocările majore încep abia acum

Provocările majore încep abia acum, spune preşedintele Klaus Iohannis după ce Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României a primit undă verde de la Comisia Europeană. „Îmi face o deosebită plăcere să o avem astăzi ca oaspete pe doamna Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene. Bine aţi venit la Bucureşti! Salut anunţul făcut de doamna von der Leyen despre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României care a primit undă verde de la Comisia Euro-peană chiar astăzi”, afirmă Iohannis.

Potrivit preşedintelui, aprobarea PNRR reprezintă „un moment simbolic de o mare importanţă pentru viitorul” României. „Acest plan este rezultatul unui dialog intens cu Comisia Europeană din ultimele luni, dare şi un efort colectiv instituţional fără precedent. A fost un proces extrem de laborios care a presupus o muncă extraordinară sub presiunea timpului şi le mulţumesc tuturor celor care au contribuit la elaborarea cu succes a acestui plan”, declară Iohannis.

Potrivit preşedintelui, provocările majore încep abia de acum: „implementarea deplină şi la timp a tuturor măsurilor din acest plan este esenţială”.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a aflat ieri într-o vizită oficială la Bucureşti pentru a prezenta evaluarea Comisiei privind Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) al României în cadrul NextGenerationEU.

În timpul vizitei, preşedinta von der Leyen s-a  întâlnit cu preşedintele României, Klaus Iohannis şi  cu premierul Florin Cîţu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: