Dan Ioan Cuşnir, mesaj după primul an din „valul 5” cu Ion Lungu primar

„Voi lupta în continuare pentru ca Suceava să se dezvolte. Alternativa este să plecăm capul şi să lăsăm corupţia şi incompetenţa să ne conducă”

Liderul PSD Suceava, consilierul local Dan Ioan Cuşnir, a transmis, ieri, la un an de la alegerile locale din 2020, că va continua lupta pe care o are cu actuala administraţie pentru dezvoltarea Sucevei, pentru că altfel există alternativa ca să fie lăsate corupţia şi incompetenţa să conducă.

Vă prezentăm integral mesajul transmis de Dan Ioan Cuşnir către suceveni. (N.B.)

 

Dragi Suceveni, a trecut fix 1 an de la alegerile locale din 2020, a trecut primul an din valul 5 de Ion Lungu la conducerea Primăriei Suceava. Valul 5 de administraţie Lungu/Harşovschi pare să fie mai dăunător Sucevei decât valul 4 al pandemiei Covid-19. Un val de pandemie durează 2-3 luni, în timp ce un val de administraţie Ion Lungu durează 4 ani pe care nu-i mai putem recupera.

Va scriu azi câteva rânduri despre viaţa noastră, despre Suceava, despre noi.

Voiam să vă scriu despre cât de dezamăgit sunt de realizările ultimului an de administraţie Lungu/Harşovschi, dar îmi dau seama că e degeaba. E o retorică de care m-am plictisit. O tot spun de ani de zile şi degeaba. De ani de zile tot contest deciziile păguboase ale administraţiei, mă lupt în Consiliul Local al oraşului nostru să se facă proiecte valoroase, în loc de proiecte care cumpără voturi, şi mă zbat pentru ca nouă să ne fie mai bine aici în oraşul nostru. Şi e clar că ceva nu merge sau că nu am făcut destul.

Criticile sunt aceleaşi, discuţiile sunt aceleaşi, proiectele pentru Suceava sunt aceleaşi şi oraşul nostru stă pe loc, în timp ce alte oraşe se dezvoltă, cresc nivelul de trai al cetăţenilor şi au o administraţie competentă, care lucrează pentru cetăţeni. Noi,  în loc să avem o calitate crescută a vieţii, îl avem pe Lungu, din păcate.

Dar asta ştim deja. Că Lungu nu face mai nimic pentru Suceava deja ştim. Aşa că azi nu mai vreau să vorbesc despre asta. Aş vrea să vorbesc despre noi. Noi cei care trăim aici, ne creştem copiii aici, ne petrecem timpul liber aici, ne clădim profesia aici, vrem să ieşim la pensie aici şi spunem cu fruntea sus că suntem mândri că suntem suceveni.

Mi-ar plăcea să stau mândru în faţa unui clujean şi să-i spun „să vezi ce frumos e în Suceava” sau în faţa unui orădean să-i spun „centrul Sucevei este minunat, trebuie să-l vezi”. Voi când aţi spus asta ultima dată? Când a fost ultima dată când aţi spus cu mândrie că aveţi un oraş frumos? Când aţi spus ultima dată că nivelul de trai v-a crescut? Când a fost ultima dată când v-aţi uitat la clădirea primăriei şi aţi zâmbit autentic?

Eu pentru asta lupt. Am pierdut, am picat, am fost lovit şi tot în jurul meu s-a dărâmat. Şi tot stau azi aici şi strig „Jos Lungu!”. Pentru că „Biruinţa nu este obligatorie. Obligatorie este lupta!”, spunea atât de frumos Nicolae Steinhardt. Pentru că e important să lupţi pentru credinţele tale, pentru că ştiu că se poate face treabă aici în Suceava, pentru că noi, sucevenii, merităm mai mult. Şi pentru că vreau să mă uit în ochii copiilor mei şi să le spun că oraşul lor îi aşteaptă. Cu oportunităţi, cu o economie puternică, cu salarii competitive, cu evenimente culturale şi sociale de calitate, cu un trai confortabil, cu infrastructură dezvoltată, cu multe şi multe alte lucruri pe care ni le dorim de la draga noastră Suceava.

Aşa că eu voi lupta. Şi sper să luptaţi şi voi cu mine. Pentru că alternativa este să plecăm capul şi să lăsăm corupţia şi incompetenţa să ne conducă. Şi eu asta n-o să accept niciodată. Şi cred că nici tu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: