Zece noi containere pentru extinderea punctelor de triaj ale spitalelor din judeţ

> Unele vor fi utilizate şi pentru organizarea unor puncte farmaceutice provizorii

În judeţul Suceava vor fi montate încă zece noi containere în zona unităţilor spitaliceşti, pentru extinderea punctelor de triaj sau pentru organizarea unor puncte farmaceutice provizorii în zona spitalelor.

Potrivit Prefecturii Suceava, în urma solicitărilor unităţilor sanitare din judeţ, miercuri au mai ajuns în judeţ şase construcţii modulare tip container; urma ca joi să mai ajungă încă patru asemenea construcţii.

 Ele sunt destinate extinderii punctelor de triaj observaţional/ epidemiologic pentru populaţia afectată de SARS-CoV-2, adulţi şi copii, care se va prezenta pentru acordarea asistenţei medicale de specialitate în unităţile sanitare din judeţ. De asemenea, pentru organizarea unor puncte farmaceutice provizorii în cadrul unităţilor medicale, pentru asigurarea asistenţei medicale specializate, respectiv pentru dezechiparea, decontaminarea şi dezinfecţia personalului medical angrenat în gestionarea riscului epidemiologic generat de pandemia de Covid-19.

Containerele provin din rezerva de stat a României şi au fost obţinute în urma unei solicitări adresate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava către Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat.

De buna desfăşurare a transportului şi a instalării echipamentelor s-au ocupat subprefectul Alexandru Salup, vicepreşedintele CJ Niculai Barbă, lt.-col. Florin Crăciun, şeful Structurii Teritoriale pentru Probleme Speciale a judeţului Suceava, şi directorul medical al Spitalului Judeţean, dr. Siriopol Dimitrie. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: