Ca urmare a scumpirii materialelor

21 de firme sub contract cu Primăria Suceava cer sume suplimentare pentru continuarea a 16 lucrări de investiţii

>„Împreună am stabilit să accelerăm ritmul lucrărilor până la sfârşitul anului” a declarat primarul Ion Lungu, precizând că vor fi încheiate acte adiţionale cu valori actualizate mai mari

Ion Lungu, primarul Sucevei a avut, la sediul Primăriei, un comandament cu responsabilii firmelor de construcţii care au contractat lucrări de investiţii finanţate din fonduri proprii ale municipiului, cu sume atrase de la bugetul de stat, cât şi din credite.

Cu prilejul discuţiilor, abordate au fost două probleme importante, prima dintre acestea vizând ajustarea valorilor aferente cheltuielilor materiale la contractele aflate în derulare la investiţiile finanţate din surse proprii. Edilul-şef spune că, în acest sens, până pe 20 septembrie au fost depuse 21 solicitări de actualizare cheltuieli materiale.

„Municipalitatea le va analiza, iar acolo unde corespund prevederilor legale, va încheia acte adiţionale de actualizare, până la data de 5 octombrie” a precizat şeful municipalităţii.

În al doilea rând, constructorii au fost informaţi despre accesarea creditului de trezorerie în valoare de 30 de milioane de lei, banii urmând a fi destinaţi achitării facturilor aferente a 16 lucrări de investiţii locale aflate în curs de derulare cu alocări din bugetul municipalităţii.

„Împreună am stabilit să accelerăm ritmul lucrărilor până la sfârşitul anului, motivat şi de faptul că banii sunt asiguraţi din creditul de mai sus” a evidenţiat Ion Lungu, precizând că tragerile pot fi făcute doar în 2021, sumele neputând fi reportate pentru anul următor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: