În urma complicaţiilor suferite din cauza Covid-19

Coordonatorul cabinetului IPS Calinic, părintele David Oprea, a trecut la cele veşnice

Părintele protosinghel David Oprea, coordonator al cabinetului Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Calinic al Sucevei şi Rădăuţilor, şi pentru o foarte lungă perioadă de timp slujitor al Catedralei Mitropolitane din Iaşi, a trecut la Domnul în ziua de 17 septembrie a.c., în urma complicaţiilor suferite din cauza infectării cu Covid-19. Părintele David a murit la vârsta de 47 de ani, a informat Doxologia.ro.

„Protosinghelul David Oprea s-a născut pe 25 februarie 1974, în oraşul Galaţi, din părinţii Petrache şi Vasilica Oprea, primind la botez numele Cezar Daniel. În perioada 1980-1988, a urmat primele opt clase la Şcoala Generală Nr. 38 din Galaţi. În perioada 1988-1992 a urmat Liceul de Marină din Galaţi, iar după terminarea liceului, în anul 1992, s-a închinoviat la Mănăstirea Almaş din judeţul Neamţ. În luna aprilie a anului 1995 a fost tuns în monahism cu numele David, iar în luna noiembrie a anului 1996 a fost hirotonit diacon de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei. În perioada 1992-1996, a îndeplinit la Mănăstirea Almaş diferite ascultări legate de restaurarea, consolidarea şi înnoirile mănăstirii. În perioada 1996-1997, având cazarea şi slujirea la Mănăstirea Cetăţuia, a făcut ascultare la Sectorul Exarhat al Arhiepiscopiei Iaşilor. Începând cu anul 1997, este rânduit slujitor al Catedralei Mitropolitane din Iaşi, fiind numit coordonator al cabinetului Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, pe atunci Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor. Clericul a fost licenţiat în Psihologie şi Asistenţă Socială, în perioada 1998-2002, absolvind cursurile Facultăţii de Psihologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii «Petre Andrei» din Iaşi. În perioada 2005-2009, a absolvit şi cursurile Facultăţii de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii din Piteşti şi a obţinut licenţa în Teologie Pastorală cu teza «Rolul duhovnicului în Ortodoxie», coordonator ştiinţific fiind prof. conf. univ. dr. Nicolae Brânzea. În anul 2009, la sărbătoarea Bunei Vestiri, prăznuită la Mănăstirea Sihăstria Voronei, a fost hirotonit preot de Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic. A lucrat la redactarea şi tehnoredactarea cărţilor scrise sau coordonate de Părintele Arhiepiscop.

În data de 4 mai 2018, părintele David Oprea a fost hirotesit protosinghel de IPS Calinic, cu binecuvântarea şi din încredinţarea Părintelui Mitropolit Teofan.

Părintele protosinghel s-a mutat în data de 17 septembrie 2021 la Domnul, după o grea perioadă, în urma complicaţiilor suferite din cauza infectării cu Covid-19” a scris Doxologia.ro. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Hary Twatter says:

    Sa vedem cum se descurca ca nu are nici covid passport si nici solzi crescuti pe spate sa arate la poarta… Un detaliu important care lipseste din nectologul publicat la trei zile dupa trcerea la cele vesnice nu?

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: