„Turneul mămicilor” la tenis de câmp

Până pe 15 septembrie, la iniţiativa mamelor care au copii înscrişi la Secţia de tenis de câmp a Clubului „Nada Florilor” şi cu sprijinul autorităţilor locale, la Fălticeni s-a desfăşurat a doua ediţie a „Turneului mămicilor” la tenis de câmp. Meciurile s-au desfăşurat pe terenul de tenis acoperit cu zgură de la Baza de agrement „Nada Florilor”, sub supravegherea instructorului Marcel Dascălu, coordonatorul secţiei de tenis de câmp din cadrul ACS „Nada Florilor”, dar şi a micilor campioni în sportul alb care se pregătesc la acest club.

„Mămicile care până acum stăteau în tribună sau la marginea terenului şi uneori dădeau indicaţii copiilor cum să lovească mingea sau ce trebuie să facă, la acest turneu au jucat pe terenul pe care copiii lor se pregătesc să fie campioni. De această dată copiii au fost cei care le-au dat indicaţii părinţilor, ei au fost antrenorii lor. A fost un experiment reuşit pe care îl recomandăm şi în alte discipline sportive.

De remarcat că faţă de prima ediţie s-a îmbunătăţit mult nivelul de joc al mamelor şi interesul pentru acest frumos sport care este tenisul de câmp” ne-a spus Marcel Dascălu.

Ideea unui nou turneu a apărut după prima ediţie a competiţiei de tenis feminin organizată în urbea de pe Şomuz, în perioada 13-14 iulie, fiind şi o dorinţa a copiilor ca mamele lor să îşi ia revanşa.

După meciuri intens disputate, în care cei mai importanţi susţinători au fost chiar copiii jucătoarelor, la nivelul Starter trofeul competiţiei a fost adjudecat de Mihaela Tanasă, urmată de Mihaela Coman (locul 2) şi Ana Filpciuc şi Anişoara Nistor, ocupantele locurilor 3-4. La nivelul Avansaţi, locul 1 a fost ocupat de Daniela Puşcaşu, pe locul 2 s-a clasat Mihaela Aioani, locurile 3-4 revenind Roxanei Radion şi Alexandrei Pintilii.

Celelalte competitoare care au contribuit la reuşita turneului au fost Dalia Mitocaru, Mihaela Vasiliu şi Corina Pavel.

Prezent la festivitatea de premiere, primarul Cătălin Coman a apreciat că acest turneu are continuitate, are foarte mulţi susţinători şi în acest fel, se reuşeşte promovarea mişcării fizice, în general, şi a tenisului feminin, în special.

„Toată lumea a ieşit câştigătoare prin simpla prezenţă. Mămicile au jucat ca nişte adevărate tenismene şi mă bucur că au văzut că nu este tocmai uşor acest sport pe care îl practică copiii lor.

Este o cupă jucată în familie, la care participă mamele copiilor de la Secţia de tenis de câmp. Premiile sunt mai mult simbolice, constând în diplome de participare şi trofeul competiţiei. Scopul cupei este de a promova tenisul feminin şi mişcarea, de a consolida relaţia mamă-copil şi mai ales pentru recreere şi socializare” a explicat primarul Cătălin Coman. 

Această competiţie va continua şi în sezonul rece prin organizarea «Turneului mămicilor» în Sala de sport „Gabriel Udişteanu” fiind aşteptate şi alte mame să se alăture competiţiei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: