CNN: Poate Emma Răducanu să devină prima sportivă miliardară?

Victoria de la US Open a Emmei Răducanu i-a adus 2,5 milioane de dolari. Dar tânăra de 18 ani este pe cale să facă mult mai mult din acordurile de sponsorizare, scrie CNN.

„Cred că Emma va câştiga mult peste 100 de milioane de dolari în următorul an calendaristic. Îi va eclipsa pe toţi”, a declarat Jonathan Shalit, preşedintele Grupului InterTalent, o agenţie de gestionare a talentelor din Londra.

Shalit, care l-a reprezentat pe boxerul britanic dublu medaliat cu aur la olimpiade Nicola Adams, a adăugat că cele mai mari mărci din lume vor „dărâma uşa Emmei”. Acest lucru ar putea duce la acorduri de sponsorizare profitabile din modă, bijuterii, produse cosmetice, îngrijirea pielii şi îngrijirea părului, a declarat el pentru CNN Business.

„Brandurile globale vor căuta susţinerea ei – alături de actualii săi sponsori Nike şi Wilson – având în vedere faptul că este un cetăţean al lumii cu origini canadiene, române, chineze şi britanice. Licitaţia va începe de astăzi”, a spus Allyson Stewart-Allen , CEO al International Marketing Partners.

Răducanu este „visul oricărui comerciant”, a declarat într-un comunicat Stewart-Allen.

În urma victoriei sale, Răducanu s-a adresat fanilor în mandarină într-un scurt videoclip postat pe contul oficial Weibo al US Open. În Marea Britanie, regina Elisabeta a II-a, ducele şi ducesa de Cambridge şi premierul Boris Johnson au fost printre cei care au felicitat-o.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: