Peste 400 de poliţişti şi jandarmi, prezenţi la festivităţile de deschidere a noului an şcolar

> „Ne dorim ca prin prezenţa noastră în toate şcolile din judeţ, alături de elevi, profesori şi părinţi, să putem transmite ideea şi sentimentul de colaborare” a transmis IPJ Suceava

 Poliţia Judeţeană Suceava ne-a informat că ieri a patrulat mai intens zona şcolilor sucevene şi cele ale trecerilor pentru pietoni din judeţ. Poliţiştii au fost prezenţi în preajma şcolilor pentru asigurarea măsurilor de ordine şi a fluidizării circulaţiei rutiere, totodată prezentând ieri mesajul de debut de an şcolar al Ministrului Afacerilor Interne. În activităţile preventive sunt angrenaţi peste 400 de poliţişti, alături de jandarmi şi poliţişti locali.

„Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava a dispus luarea de măsuri specifice în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar. În acest sens, s-a dispus ca patrulele de poliţie să fie prezente în zona şcolilor, fiecare unitate de învăţământ fiind inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei. Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor, o atenţie deosebită fiind acordată unităţilor de învăţământ din mediul rural” se arată în comunicatul IPJ Suceava.

Poliţiştii au precizat că, înaintea debutului noului an şcolar, lucrătorii suceveni din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară, împreună cu poliţiştii rutieri, de proximitate, de ordine şi siguranţă publică, precum şi cei din cadrul secţiilor rurale, au desfăşurat activităţi de verificare a infrastructurii şcolare, a mijloacelor de protecţie, a sistematizării rutiere, a mijloacelor de semnalizare în apropierea unităţilor de învăţământ şi a valabilităţii documentelor microbuzelor destinate transportului de elevi, pentru începerea în bune condiţii a cursurilor şcolare.

În perioada 27 august – 2 septembrie a.c., poliţiştii rutieri au verificat existenţa, funcţionalitatea şi amplasarea corespunzătoare a mijloacelor de semnalizare în zona staţiilor mijloacelor de transport public de persoane, prevăzute cu alveole sau refugii şi a trecerilor pentru pietoni, aflate în apropierea unităţilor de învăţământ. De asemenea, poliţiştii rutieri au verificat valabilitatea documentelor microbuzelor destinate transportului de elevi, documentele necesare conducătorilor auto care efectuează transportul elevilor, precum şi starea tehnică a mijloacelor de transport elevi.

„Poliţiştii rutieri vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier” au dat asigurări poliţiştii.

De asemenea, poliţiştii au analizat factorii de risc identificaţi în anul şcolar anterior pentru fiecare unitate de învăţământ preuniversitar şi au verificat, pentru noul an şcolar 2021-2022, existenţa registrului de siguranţă şcolară cu evidenţa activităţilor punctuale desfăşurate de personalul MAI cu atribuţii în domeniu, în care vor fi consemnate toate misiunile zilnice de menţinere a ordinii publice efectuate de patrulele de poliţie, jandarmerie şi poliţie locală.

Fiecare şcoală, cu poliţistul său !

Pentru fiecare unitate de învăţământ preuniversitar a fost desemnat câte un poliţist de ordine publică (atât în mediul urban cât şi rural) care va răspunde în mod direct de prevenirea şi combaterea fenomenului antisocial specific acestui domeniu. Acesta va face parte din comisia pentru prevenirea şi combaterea violenţei în mediul şcolar constituită la nivelul unităţii şcolare şi va aviza fişele de eveniment întocmite de consilierii şcolari/ preşedinţii comisiilor antiviolenţă din cadrul unităţilor de învăţământ.

Poliţiştii de ordine publică au efectuat verificări ale unităţilor de învăţământ privind dotarea cu sisteme de supraveghere video, asigurarea cu pază (proprie, societăţi specializate de pază) şi existenţa analizei de risc la securitate fizică a unităţilor de învăţământ.

Poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară au desfăşurat, în perioada premergătoare începerii noului an şcolar, deplasări la sediul unităţilor de învăţământ preuniversitar de pe raza judeţului, „în vederea relaţionării cu conducerea acestora şi cu cadrele didactice responsabile de gestionarea fenomenului de violenţă şcolară şi bullying, respectiv cu consilierii educativi, în scopul identificării elevilor aflaţi în situaţii de risc/ vulnerabili”.

„Ne dorim ca prin prezenţa noastră în toate şcolile din judeţ, alături de elevi, profesori şi părinţi, să putem transmite ideea şi sentimentul de colaborare, că vom fi şi în acest an şcolar un partener de încredere şi un sprijin real pentru elevii vulnerabili, pentru directorii şcolilor şi un partener de dialog pentru toţi părinţii implicaţi şi preocupaţi de siguranţa copiilor lor” a menţionat IPJ Suceava. (N.B.; Foto: IPJ Suceava)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI