Sportivii suceveni, din nou pe podiumul de premiere

Sportivii suceveni au dat din nou măsura talentului lor la Campionatele Europene de Canotaj pentru tineret. România s-a clasat pe primul loc în competiţia desfăşurată la Kruszwica (Polonia), acolo unde „tricolorii” au cucerit cinci medalii de aur şi alte cinci de argint.

Printre protagonişti s-au aflat mai mulţi canotori suceveni. Florin Arteni-Fîntânaru (CSM Suceava) a devenit campion european de tineret cu echipajul de patru rame masculin.

„Îl felicit pe Florin care este un exemplu pentru tinerii de la clubul nostru. Avem mai mulţi sportivi de perspectivă şi sperăm să fim sprijiniţi şi mai mult de autorităţile locale” a declarat Ioan Despa, antrenor la CSM Suceava.

Alţi patru suceveni au ieşit campioni europeni în Polonia. Este vorba de Ştefan Berariu, cu aceeaşi barcă de patru rame, şi de Larisa Elena Roşu, Magdalena Rusu şi Maria Tivodariu, ultimele cucerind aurul continental cu echipajul feminin de 8+1.

Cu medalii de argint s-au întors şi sucevenii Alexandru Ciobîcă şi Florin Lehaci (dublu rame masculin), Alexandru Gherasim (8+1 masculin), precum şi Andrei Mândrilă (4+1 şi 8+1).

„Performanţă extraordinară a canotorilor români, aşa cum ne-au obişnuit deja de altfel! Am demonstrat încă o dată că avem cel mai bun lot de tineret din Europa. Au fost câştigate 10 medalii, dintre care 5 de aur şi 5 de argint. Îi felicit pe sportivi pentru munca depusă şi determinarea de care au dat dovadă! De asemenea, pe antrenori şi întreaga echipă a Federaţiei Române de Canotaj! Aşteptăm cu nerăbdare Campionatul European al juniorilor de la Munchen, din 9-10 octombrie” a declarat preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: