Gheorghe Flutur i-a felicitat pe sportivii suceveni participanţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo

> Până acum, cu o excepţie, toate medaliile obţinute de România la Olimpiadă sunt aduse de suceveni, a transmis preşedintele CJ Suceava

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a transmis joi mesaje sucevenilor care reprezintă România la Jocurile Olimpice de la Tokyo, felicitându-i şi transmiţându-le, personal, fiecăruia, că toţi sucevenii sunt mândri de ei.

„Mă bucur să reamintesc că medaliile obţinute de România la actuala ediţie a Olimpiadei sunt câştigate de suceveni, cu o singură excepţie. De remarcat şi că din cei 101 sportivi din lotul olimpic al României, 21 sunt suceveni” a spus Flutur.

Preşedintele Gheorghe Flutur a ţinut să menţioneze că îi aşteaptă cu drag acasă şi că toţi sucevenii participanţi la Olimpiadă vor fi premiaţi de CJ Suceava, iar cei medaliaţi vor fi propuşi pentru titlul de cetăţean de onoare al judeţului Suceava.

„Toţi medaliaţii suceveni vor fi propuşi pentru titlul de cetăţean de onoare la prima şedinţă a Consiliului Judeţean, cea din luna august, şi toţi sucevenii participanţi la Olimpiadă vor fi premiaţi pentru că nu este puţin lucru să intri în lotul olimpic, mai ales în această perioadă. Să nu uităm de condiţiile în care s-au pregătit, fiind un an al pandemiei, o parte din concursurile anterioare s-au desfăşurat în condiţii deosebite” a spus Flutur, care consideră că în condiţiile şi restricţiile impuse de pandemie aceste rezultate şi aceste premii sunt cu atât mai valoroase.

Potrivit acestuia, judeţul Suceava are un potenţial deosebit pentru mai multe sporturi, de la canotaj, handbal, atletism, rugbi sau sporturi de iarnă, motiv pentru care va purta discuţii cu premierul şi cu ministrul Sportului pentru a identifica soluţii de finanţare a bazelor sportive din judeţ, pentru a valorifica potenţialul extraordinar şi dorinţa de performanţă a tinerilor suceveni.

El crede că este de aşteptat ca, în perioada următoare, pe lângă investiţiile din Tabăra de la Bucşoaia, în judeţul Suceava să ajungă un sprijin guvernamental pentru baze de pregătire.

„Pentru că vorbim zilele astea de canotaj, evident că ne referim şi la baza de la Fălticeni. Se cuvine a fi evidenţiat aici un om deosebit, antrenorul Ioan Despa, un tânăr antrenor extrem de devotat, modest şi căruia îi datorăm foarte mult în descoperirea, pregătirea şi promovarea tinerilor canotori care, iată, ajung să reprezinte România la cele mai importante competiţii. Aici s-au format nu numai performeri olimpici, dar avem în rândurile canotorilor suceveni campioni mondiali, campioni europeni, atât la tineret, cât şi la seniori” a spus Flutur.

„Sucevenii aduc României medalii. Cu o singură excepţie, până la această dată, toate medaliile obţinute la Olimpiadă sunt aduse de suceveni. Este un motiv de mândrie, dar în acelaşi timp o obligaţie pentru noi. Suntem mândri de rezultatele lor, îi felicităm şi avem în acelaşi timp obligaţia de a asigura condiţii bune de pregătire” a conchis Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: