Potrivit dr. Alexandru Calancea

Concurenţi „care nu fac faţă cerinţelor” la concursurile pentru posturile vacante de medici

>Doi candidaţi la ATI nu au reuşit să promoveze proba scrisă, aspiranţi „foarte slabi” înscriindu-se şi la chirurgie pediatrică >„Preferăm să lucrăm cu oameni mai puţini, dar care îşi doresc să facă performanţă” reliefează managerul SJU Suceava

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava are deficit de medici la Secţia Anestezie Terapie Intensivă” şi Secţia „Infecţioase”. Afirmaţia aparţine managerului interimar dr. Alexandru Calancea şi a fost făcută ieri, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Suceava. Dr. Calancea a iterat, în faţa plenul deliberativului judeţean, că SJU a organizat concursuri pentru ocuparea a 4 posturi ATI, însă doi concurenţi înscrişi „nu au reuşit, din păcate, să promoveze proba scrisă”. „Atunci, am cântărit foarte bine acest aspect. Nu putem să primim în Spitalul Judeţean Suceava, pe perioadă nedeterminată, oameni care să nu facă faţă cerinţelor pe care le avem. De aceea, de multe ori preferăm, şi aşa vom face, vom lucra cu oameni mai puţini, dar care îşi doresc să facă performanţă” a subliniat managerul interimar al unităţii spitaliceşti judeţene sucevene.

Dr. Calancea a mai precizat că, din nefericire, o situaţie similară se întâlneşte şi în cazul „Chirurgiei pediatrice”. „Există linie de chirurgie pediatrică, dar nu şi efectiv, tocmai din cauză că au fost concurenţi foarte slabi, şi care nu au făcut faţă la ceea ce noi am cerut” a reliefat managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Intervenţia dr. Alexandru Calancea a survenit unei întrebări a lui Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean, pe linia pregătirii cadrelor medicale în perspectiva unui al patrulea val al pandemiei de Covid-19. „Este important dacă sunteţi acoperiţi cu personal. Dacă nu, să mai faceţi demersuri în acest sens. Ştiu că aveţi o criză de epidemiologi şi de medici ATI” a spus Gheorghe Flutur, şeful executivului judeţean sucevean.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: