Studiu:

54% dintre pensionarii din România se simt excluşi din punct de vedere financiar şi social

5 din 10 pensionari din România se simt excluşi din punct de vedere financiar şi social. Vârstnicii susţin că se simt marginalizaţi din cauza lipsei banilor, prietenilor sau din cauza problemelor de sănătate.

Conform unui studiu realizat de compania de cercetare Novel, în iunie, pe un eşantion de 1.204 persoane cu vârsta de peste 25 de ani, dintre care 426 respondenţi au peste 65 de ani, cei care resimt o formă de excluziune financiară sunt mai nemulţumiţi de viaţa lor.

În cazul persoanelor fără un loc de muncă, indiferent de vârstă, sentimentul de excluziune este mai acut, iar oamenii simt că nu au la cine să apeleze pentru sprijin emoţional, dar nici nu au o persoană care să îi îngrijească temporar în caz de nevoie.

Astfel, 6 din 10 români care nu desfăşoară o activitate profesională au declarat că se simt excluşi social. În cazul persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, dar şi a celor din mediul rural, sentimentul de excluziune apare, în principal, din cauza lipsei sprijinului financiar.

Aproape jumătate dintre persoanele cu vârsta de peste 65 de ani au declarat că se confruntă cu probleme de sănătate, comparativ cu doar 22% dintre cei care au între 25-64 de ani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: