În parcarea S.J.U.

Timpul de staţionare netaxată se reduce la jumătate

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ion cel Nou” Suceava cere modificarea nivelului taxei de parcare aprobată pin hotărârea Consiliului Judeţean nr. 185 din 2020. Un proiect de hotărâre în acest sens se află pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a deliberativului judeţean, demersul survenind constatării că o parte dintre conducătorii auto care staţionează în parcarea în cauză nu au „interes strict” la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou”, ci, mai degrabă, îşi rezolvă problemele pe care le au la instituţiile publice din preajma acestuia.

„Propunerea de reducere a timpului de staţionare este motivată de faptul că, prin acordarea unui timp de staţionare de 30 de minute, se aglomerează parcarea. Un timp de staţionare de 15 minute este suficient pentru preluarea pacienţilor externaţi, ridicarea rezultatelor analizelor medicale, precum şi în alte situaţii” susţine conducerea SJU într-o adresă către CJ. De cealaltă parte, solicitarea privind creşterea valorii abonamentului la 100 de lei de persoană şi lună este justificată prin aceea că sumele adunate trebuie să acopere cheltuielile cu întreţinerea de acces, dar şi contravaloarea serviciilor pentru întreţinerea spaţiilor de parcare şi a aleilor. Reducerea valorii abonamentului a fost solicitată de sindicatele „Sanitas” şi „Solidaritatea Sanitară”, acesta din urmă considerând că taxa este una discriminatorie, din moment ce nu este aplicată şi salariaţilor altor instituţii publice din municipiul Suceava. „Sanitas” a invocat faptul că, în ţară, tariful lunar nu este mai mare de 50 de lei. În luna iunie 2020, sindicaliştii susţineau că menţinerea unui nivel mărit al acestuia implica utilizarea de către cadrele medicale a transportului în comun, ceea ce, în contextul epidemiologic Covid-19, ar reprezenta un factor de risc. În august 2018, Consiliul Judeţean Suceava aproba introducerea taxei de parcare în curtea unităţii sanitare din reşedinţa de judeţ, pentru prima oră trebuind să se achite 5 lei, iar pentru fiecare 60 de minute în plus, câte 1 leu. Aplicarea taxei de parcare la Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ion cel Nou” Suceava a fost suspendată pe fondul declarării, pe 16 martie 2020, a stării de urgenţă cauzată de răspândirea infecţiei cu SARS-CoV-2.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: