Dosar penal pentru o firmă care a blocat străzi din Suceava

> Aceasta efectua lucrări de branşare la gaz natural fără să deţină avizul Poliţiei Rutiere

Poliţiştii suceveni au deschis dosar penal pentru o firmă care a blocat circulaţia rutieră şi pietonală pe mai multe străzi din Suceava, în zona USV, prin executarea de lucrări de branşare pentru o conductă aferentă reţelei de distribuţie a gazelor naturale. Poliţiştii au informat ieri, 27 iulie, că lucrările aveau loc fără avizul Poliţiei Rutiere.

Astfel, în timp ce patrulau străzile municipiului, poliţiştii rutieri au identificat mai multe echipe de muncitori în zona Universităţii „Ştefan cel Mare”.

Mai exact, pe trotuarul de lângă „Padrino”, de pe strada Universităţii, muncitorii au efectuat activităţi de îndepărtare a pavelelor şi de spargere, cu ajutorul unui utilaj de dimensiuni relative reduse, a unei plăci de beton.

Lucrări similare erau efectuate şi în dreptul aleii care face legătura între strada Comercianţilor şi calea de acces dinspre strada Universităţii către zona de aprovizionare cu marfă a hipermarketului Kaufland. Acolo erau efectuate săpătură, compactare, branşamente pentru o conductă aferentă reţelei de distribuţie a gazelor naturale.

Poliţiştii au verificat legalitatea lucrărilor. Astfel, s-a constat că există un aviz emis de Primăria Sucevei către o societate comercială din Târgu Mureş, care la rândul său a subcontractat lucrarea către o altă firmă.

Documentul menţiona că lucrările de traversare a zonelor betonate vor fi efectuate cu subtraversare prin foraj orizontal.

Important de menţionat este faptul că la capitolul condiţii, documentul preciza că înaintea începerii lucrărilor este obligatorie obţinerea avizului Poliţiei Suceava, document ce nu a fost solicitat de executantul lucrărilor.

În aceste condiţii, poliţiştii au constat că lucrările au condus la restricţionarea circulaţiei rutiere şi celei pietonale, motiv pentru care a fost întocmit dosar penal privind infracţiunea de „împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: