Pentru suceveanul care şi-a pierdut soţia şi doi copii în accidentul de la Bacău 

Ajutor de urgenţă de 25.000 de lei din partea Consiliului Local Suceava

Consiliul Local Suceava se întruneşte astăzi în şedinţă de îndată pentru a aproba acordarea unui ajutor de urgenţă de 25.000 de lei lui Florin Huluţă, care a fost implicat în accidentul de duminică din judeţul Bacău şi şi-a pierdut soţia şi cei doi copii.

Potrivit referatului de aprobare semnat de primarul Ion Lungu suma de bani este pentru acoperirea costurilor legate de înmormântarea celor trei membri ai familiei, precum şi costurile legate de starea de sănătate a lui Florin Huluţă, lezată grav prin producerea accidentului, şi a fiului său internaţi la  Spitalul Judeţean Bacău.

Primarul Ion Lungu menţionează că din ancheta socială reiese că duminică, pe raza localităţii Răcăciuni, din judeţul Bacău, maşina Mercedes cu care se deplasa familia Huluţă a fost lovită de o autoutilitară care a pătruns pe contrasens.

În urma impactului celor două autoturisme, trei membri ai familiei au decedat, respectiv: Huluţă Ionela, soţia lui  Florin Huluţă, şi doi copii, Huluţă Darius – Mihai, în vârstă de şapte ani şi Huluţă Miruna – Georgiana, în vârstă de trei luni, aceştia fiind transportaţi la morga Spitalului Judeţean Bacău.

În urma accidentului Florin Huluţă şi fiul în vârstă de patru ani au supravieţuit  şi au fost transportaţi cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Bacău în vederea acordării îngrijirilor medicale.

Din raport reiese că Florin Huluţă prezintă grave  probleme de sănătate, a fost supus unei intervenţii chirurgicale la unitatea spitalicească din Bacău şi are multiple contuzii la nivelul toracelui, a membrelor superioare şi inferioare, precum şi a organelor interne, în speţă, un rinichi, iar fiul acestuia a suferit răni uşoare şi este în prezent sedat.

Din informaţiile furnizate de mama bărbatului, acesta locuia cu familia în Anglia, unde lucra, iar soţia sa era casnică şi se ocupa de creşterea şi educarea celor trei copii, iar băiatul de şapte ani începuse şcoala acolo.

„Având în vedere situaţia de necesitate cauzată de accidentul care a avut loc, nevoile speciale constatate sunt de natură financiară, deoarece familia Huluţă nu poate suporta costurile suplimentare legate de înmormântarea celor trei membri ai familiei, precum şi costurile legate de starea de sănătate a domnului Huluţă Florin, lezată grav prin producerea accidentului, şi a fiului Huluţă Matei – Alexandru, internaţi la Spitalul Judeţean Bacău” a menţionat primarul.

El a subliniat că acest caz este şi va rămâne în atenţia autorităţilor locale şi a întregii comunităţi şi consideră oportună sprijinirea financiară a familiei prin acordarea unui ajutor de urgenţă în cuantum de 25.000 lei. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: