Un meteorit a luminat cerul Norvegiei şi pare să se fi prăbuşit aproape de Oslo

Un „meteor neobişnuit de mare” a luminat sudul Norvegiei duminică, generând un spectacol de sunet şi lumină pe măsură ce zbura pe cer. Este posibil ca o parte să fi lovit Pământul, probabil nu departe de capitala Oslo, au spus experţii, citaţi de Reuters.

Rapoartele au început să sosească în jurul orei 1 dimineaţa, videoclipuri postate pe reţelele de socializare arătând lumina strălucitare deasupra portului Holmestrand, la sud de Oslo.

Reţeaua norvegiană Meteor analiza duminică înregistrările video şi alte date pentru a încerca să identifice originea şi destinaţia obiectului.

Datele preliminare au sugerat că meteoritul ar putea să fi lovit Pământul într-o zonă împădurită numită Finnemarka, la doar 60 km vest de capitala Oslo, a anunţat reţeaua.

„A fost o nebunie”, a declarat pentru Reuters Morten Bilet, care a văzut şi a auzit meteoritul.

Meteoritul a căzut cu 15-20 km pe secundă şi a luminat cerul nopţii timp de aproximativ cinci până la şase secunde, a spus Bilet. Cerul de vară era întunecat, zilele începând să fie mai scurte de la sfârşitul lunii iunie.

„Ceea ce am avut noaptea trecută a fost o bucată mare de rocă, care călătorea probabil între Marte şi Jupiter, unde este centura noastră de asteroizi”, a spus Bilet.

Nu au existat rapoarte de daune, aşa cum s-a întâmplat în 2013, când un meteorit a străbătut Rusia şi a explodat peste Chelyabinsk, a spus Bilet.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: