Sportivii suceveni au debutat la Olimpiada de la Tokyo 2020

Mădălina Amăistroaie (18 ani) a debutat la Jocurile Olimpice de la Tokyo la finele săptămânii trecute. Sportiva legitimată la CSS Rădăuţi şi CSM Suceava a terminat pe locul 37 în clasament la concursul de tir cu arcul.

Amăistroaie a acumulat 634 de puncte, în urma celor 72 de săgeţi trase, într-un concurs dominat de sportivele din Coreea de Sud. Primele trei clasate din cele 64 de competitoare au fost din această ţară, An San ocupând prima poziţie, cu un nou record olimpic, 680 de puncte, urmată de Jang Minhee, 677 puncte, şi Kang Chaeyoung, 675 puncte.

În primul tur eliminatoriu, suceveanca o va întâlni pe chinezoaica Xiao-qing Long, care a încheiat pe locul 28, cu 646 puncte. Asiatica a stabilit şi cel mai bun rezultat personal al sezonului.

În mod normal, Mădălina Amăistroaie se poate califica mai departe, fiind mai bine clasată în ierarhia mondială, pe locul 18.

Fazele eliminatorii la feminin vor debuta miercuri.

România a mai fost reprezentată la tir cu arcul la doar alte două ediţii ale Jocurilor, Moscova 1980 şi Beijing 2008. La Moscova, Aurora Chin s-a clasat pe locul 13, iar Andrei Berki, pe 15, în timp ce la Beijing, suceveanul Alexandru Bodnar a ocupat locul 31, din 64 de concurenţi.

Alţi sportivi suceveni au început cu succes Olimpiada niponă, la canotaj, echipajul de dublu vâsle categorie uşoară format din Gianina Beleagă şi Ionela Cozmiuc s-a calificat direct în semifinale. Din păcate, bărcile de 8+1, atât la feminin, cât şi la masculin, vor evolua în recalificări.

Reamintim faptul că din lotul de 101 sportivi cu care România este prezentă la Jocurile Olimpice de la Tokyo un sfert sunt suceveni. Ultima apariţie suceveană a primelor zile de dispute olimpice a fost cea a sportivei Sonia Ursu Kim, componentă a echipei de baschet 3×3 a României. Deşi selecţionata României a pierdut primele trei partide jucate cu China, Japonia şi Italia, sportiva născută la Suceava a arătat reale calităţi tehnice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: