Ministrul Transporturilor:

Şoseaua de centură Gura Humorului va fi finanţată prin POIM

…pentru cea de la Câmpulung Moldovenesc e nevoie de documentaţie, dar nu se spune nimic despre centura de la Vatra Dornei

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, arată într-un răspuns la o întrebare adresată de deputatul PNL de Suceava Ioan Balan că este oportună încheierea parteneriatelor între Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi Consiliul Judeţean Suceava pentru implementarea variantelor ocolitoare Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei şi Gura Humorului, parte din Autostrada Baia Mare – Suceava, dar arată că finanţarea va fi asigurată prin POIM doar la cea de la Gura Humorului.

„Conform Planului Investiţional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pe perioada 2020-2030, sectorul Dej – Bistriţa – Suceava face parte din reţeaua rutieră secundară. La nivelul Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere se afla în faza de proiectare Autostrada Baia Mare – Dej – Bistriţa – Vatra Dornei – Suceava. Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a considerat oportună încheierea parteneriatelor CNAIR SA – CJ Suceava pentru implementarea VO Câmpulung Moldovenesc, VO Vatra Dornei şi VO Gura Humorului, cu menţiunea ca aceste proiecte să fie implementate la nivel de drum de mare viteză ca parte/loturi din cadrul proiectului Drum de mare viteză Baia Mare – Suceava” spune ministrul.

Referindu-se la posibilitatea finanţării acestor variante ocolitoare prin PNRR, Cătălin Drulă arată că în ceea ce priveşte Facilitatea de Redresare şi Rezilienţă, Guvernul României a transmis o variantă de lucru a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă către Comisia Europeană, deschizând astfel negocierile tehnice informale cu reprezentanţii acesteia.

El precizează că în cadrul variantei de lucru au fost cuprinse secţiuni din autostrăzile A1, A3, A7 şi A8, şi că după răspunsul Comisiei Europene se va definitiva Lista de proiecte acceptate spre finanţare în cadrul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă. Totodată, Cătălin Drulă spune că prin Ordinul ministrului transporturilor, infrastructurii şi comunicaţiilor nr. 1802/24.09.2020, obiectivul de investiţii „Varianta de ocolire Gura Humorului” a fost cuprins în Lista de proiecte de infrastructură de transport în vederea includerii la finanţare în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

Pentru Varianta de ocolire a municipiului Câmpulung Moldovenesc există un parteneriat de implementare semnat în data de 15.01.2021, mai spune ministrul, care precizează că acest proiect, cu o lungime de 8,57 km, are nevoie de studiu de fezabilitate, proiectare şi execuţie şi este prevăzut în Master Planul General de Transport al României (MPGT).

În ceea ce priveşte VO Vatra Dornei, ministrul Cătălin Drulă nu face nicio precizare. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: