Azi debutează Olimpiada de Astronomie şi Astrofizică a Universităţii „Ştefan cel Mare”

Azi debutează, la Suceava, Olimpiada de Astronomie şi Astrofizică a Universităţii „Ştefan cel Mare”. „Organizată pentru a stabili componenţa loturilor olimpice naţionale ale României la olimpiadele internaţionale din acest an, competiţia se va desfăşura onsite. Vor participa aproximativ 100 de elevi din 14 judeţe, împărţiţi pe două categorii de vârstă, juniori şi seniori. Probele se vor desfăşura marţi şi miercuri în amfiteatrele Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor şi a Facultăţii de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management” aflăm de la organizatori.

Manifestarea este finanţată de Universitatea din Suceava şi este organizată în colaborare cu Societatea Ştiinţifică Cygnus.

Echipa de coordonare este formată din prof. univ. dr. Mihai Dimian, prorector al USV, prof. dr. Petru Crăciun, inspector de fizică la ISJ Suceava, prof. Victor Şutac, preşedintele Societăţii Ştiinţifice Cygnus, şi lect. dr. Cristian Pîrghie, directorul Observatorului USV.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: