În judeţul Suceava

97,6% din totalul absolvenţilor de clasa a VIII-a au fost repartizaţi în învăţământul liceal de stat

Ministerul Educaţiei a publicat sâmbătă, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a (pentru anul şcolar 2021 – 2022).

În judeţul Suceava au fost repartizaţi 97,6% (3553 candidaţi) în învăţământul liceal de stat din totalul elevilor cu opţiuni completate, iar 2,4% (91 candidaţi) au rămas nerepartizaţi.

După prima etapă a repartizării computerizate au rămas neocupate 145 de locuri din totalul celor 3.698 disponibile în judeţul Suceava.

Singurul candidat care are media de admitere 10 a optat pentru continuarea studiilor la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, la specializarea matematică-informatică, bilingv engleză, iar doi candidaţi cu media de admitere 9,97 de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava şi Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni au fost reparţizaţi la liceele de provenienţă, la specializările matematică-informatică bilingv engleză, respectiv matematică-informatică.

Alţi doi candidaţi cu media de admitere 9,93 au fost reparţizaţi la specializarea matematică-informatică bilingv engleză de la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, respectiv la specializarea matematică-informatică de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava.

Cea mai mare medie de admitere la specializarea Ştiinţe ale naturii, 9,92, s-a înregistrat la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, la specializarea Ştiinţe sociale, cea mai mare medie de admitere, 9,74, s-a înregistrat la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, la specializarea Economic, cea mai mare medie de admitere, 9,62, s-a înregistrat la Colegiul Tehnic Rădăuţi, iar la specializarea Filologie, cea mai mare medie de admitere, 9,45, a fost la Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni.

Cea mai mică medie de admitere s-a înregistrat la specializarea Agricultură de la Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni. Conform calendarului admiterii în învăţământul liceal de stat, în perioada 25-28 iulie, candidaţii vor transmite/depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admişi.

Conform Ministerului Educaţiei, elevii care nu au fost repartizaţi în această etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni, vor intra în a doua etapă de repartizare computerizată şi vor completa, în perioada 29 iulie – 5 august, opţiuni în fişele de înscriere alături de candidaţii care au fost repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen (25 – 28 iulie) şi de candidaţii care nu au participat în prima etapă de admitere. Completarea opţiunilor în fişe se realizează la unitatea de învăţământ sau prin formular transmis electronic.

Repartizarea computerizată a acestor elevi va avea loc în data de 6 august, iar comunicarea rezultatelor candidaţilor repartizaţi computerizat în a doua etapă a admiterii în învăţământul liceal de stat se va face conform procedurii stabilite de Comisia naţională de admitere.

În intervalul 9 – 11 august, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după cele două faze de repartizare computerizată. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: