CJ Suceava va aloca 70.000 de lei pentru actualizarea documentaţiei înfiinţării Muzeului de Artă Sacră din Fălticeni

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a anunţat, joi, că CJ Suceava va suplimenta cu 69.378 lei sumele destinate înfiinţării Muzeului de Artă Sacră din municipiul Fălticeni, obiectiv promovat la finanţare prin Compania Naţională de Investiţii – CNI.

El a precizat că sumele sunt necesare pentru actualizarea unor studii, obţinerea avizelor şi verificare tehnică.

Potrivit preşedintelui Flutur, muzeul  va fi realizat prin punerea în valoare a clădirii care a găzduit  unul din consulatele Austro-Ungare în perioada 1886-1918.

„Clădirea, unicat din punct de vedere arhitectural în zonă, este realizată în stil neo-clasic. Prin realizarea acestui obiectiv se va realiza un spaţiu expoziţional permanent, care va pune în valoare ansamblul arhitectural în sine precum şi patrimoniul existent al Muzeului Naţional al Bucovinei” a spus Flutur.

El a precizat că prin acest proiect construcţiile social-culturale şi administrative vor însuma peste 500 mp, amplasate pe o suprafaţă de teren de aproximativ 50 de ari. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: