Dosarul gropii de gunoi din Pasul Mestecăniş, redeschis de Direcţia Naţională Anticorupţie

„Preşul” aruncat pe groapa de gunoi din Pasul Mestecăniş a fost ridicat marţi, 20 iulie 2021, la al patrulea termen de judecată, când, după trei amânări succesive – 23 iunie, 7 iulie şi 13 iulie, printr-o hotărâre în camera de consiliu luată de judecători ai Tribunalului Suceava, completul, prin hotărârea definitivă nr. 275/20.07.2021, admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie. Mai exact, citând din documentul menţionat: „În baza art. 335 Cod procedură penală constată legalitatea şi temeinicia ordonanţei procurorului şef serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie nr. 89/II/2/2021 (95/II-2/2021) din 13.05.2021, prin care s-a dispus redeschiderea urmăririi penale în dosarul nr. 71/P/2019, în vederea reluării cercetărilor. Confirmă redeschiderea urmăririi penale în dosarul nr. 71/P/2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie, cu privire la infracţiunile sesizate de societatea Civilă Profesională de Avocaţi Plopeanu&Ionescu şi Asociaţia Crescătorilor de Animale Bucovina.”

Dosarul vizează Consiliul Judeţean Suceava şi alte trei instituţii publice, care au fost reclamate pentru multiple infracţiuni cu privire la construirea gropii de depozitare a deşeurilor din zona montană, amplasată spre vârful Pasului Mestecăniş.

Funcţionari ai Consiliului Judeţean Suceava, Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Sucursalei Căi Ferate Iaşi şi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bacău sunt vizaţi de cercetările ce vor avea loc ca o consecinţă a redeschiderii dosarului. Plângerile formulate la DNA de casa de avocatură din Cluj şi de Asociaţia Crescătorilor de Animale Bucovina sunt extrem de acuzatoare, prezentarea de documente false Comisiei Europene în vederea obţinerii finanţării necesare fiind doar un exemplu. (C.N.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: