Handbal masculin

Suceveanul Daniel Stanciuc a marcat patru goluri în primul amical al României cu Israelul

Daniel Stanciuc, în vârstă de 17 ani, căpitanul echipei naţionale de cadeţi, a fost convocat din nou la lotul naţional de juniori al României, alcătuit din jucători născuţi în anii 2002 şi 2003. Descoperit şi format de către antrenorul Vasile Boca, coordonatorul de joc de 1,94 şi 89 de kilograme este un produs 100% al centrului de copii şi juniori de la Clubul Sportiv Universitar din Suceava. Campion al României la nivel de juniori III şi II cu formaţia „universitară”, Daniel Stanciuc a fost anul trecut, la doar 16 ani, cel mai tânăr debutant din Liga Zimbrilor, fiind privit de către specialişti drept o mare speranţă a handbalului românesc.

Selecţionata României de juniori I, pregătită de Daniel Anca, se află în plin stagiu de pregătire la Ploieşti, acolo unde a şi jucat un prim amical cu echipa Israelului. Suceveanul Daniel Stanciuc a punctat de patru ori în acest meci.

România s-a impus în primul duel cu Israelul cu 29-25 (16-12). Pentru selecţionata României au marcat Tamas Katona, 6 goluri, Erik Pop, 5, Daniel Stanciuc, 4, Ionuţ Stănescu, 3, Denis Vereş, Călin Dedu şi Tiberiu Toboşaru, câte două goluri, iar Raul Bote, Robert Câtu, Răzvan Chiratcu, Rareş Costea şi Ovidiu Ardelean, câte un gol.

„Putem spune că ne-am achitat în mare parte de faza defensivă, unde nu am pierdut dueluri 1 la 1, ne-am ajutat şi am pus adversarul în dificultate. Atacul a fost gestionat destul de bine, am încercat să jucăm cât mai colectiv. Am limitat greşelile tehnice individuale, iar toate acestea au condus către o victorie. Jocul a fost abordat cu responsabilitate, determinare şi încredere. Cu siguranţă putem să jucam şi mai bine, iar noi, stafful, suntem încrezători în acest grup. Ne dorim foarte mult să putem câştiga turneul din Letonia ca să ieşim din acest con de umbră unde nu merităm să stăm”, a declarat antrenorul Daniel Anca.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: