Trei transporturi de material lemnos semnalate de activişti de mediu ca fiind ilegale

> Dar poliţiştii nu au găsit abateri

În cursul zilei de marţi, 13 iulie, activişti de mediu suceveni au sesizat Poliţia cu privire la presupuse transporturi ilegale de material lemnos. După verificările în limita atribuţiilor de serviciu, poliţiştii nu au găsit abateri.

Primul apel a fost efectuat la ora 14.17 de un bărbat din Salcea. El a relatat că pe raza satului Băişeşti circulă un camion fără aviz de însoţire. Ulterior a apelat de mai multe ori la 112, de fiecare dată poliţiştii comunicându-i că vehiculul respectiv are aviz.

Cu toate acestea, un echipaj de poliţie a intervenit şi a efectuat verificări suplimentare. Camionul a fost interceptat pe raza satului Cornu Luncii. Astfel, verificarea în aplicaţia SUMAL 2.0 a arătat că pentru autotren există trei avize emise în data de 13 iulie, respectiv 2,21 mc lemn de foc şi 13,8 mc lemn rotund molid (camionul), dar şi 26,33 mc lemn molid (semiremorca).

Ulterior, la ora 15.15, un alt activist a apelat 112, susţinând că o autoutilitară transportă material lemnos fără documentele necesare. Vehiculul a fost interceptat aproape de municipiul Suceava. Şi în acest caz s-a constat că avizele de însoţire sunt valabile.

De menţionat că poliţiştii au sesizat lucrătorii ISCTR Suceava şi ai Gărzii Forestiere Suceava, care, de asemenea, au efectuat controale. Nici Garda Forestieră nu a găsit abateri.

La scurt timp, în jurul orei 16.20, acelaşi apelant a sesizat că dinspre oraşul Milişăuţi, pe DN 2H spre comuna Grăniceşti, se deplasează o autoutilitară transportând material lemnos ilegal, fără documente legale de provenienţă.

Vehiculul a fost interceptat pe raza localităţii Iacobeşti. Şoferul, un bărbat din comuna Dărmăneşti, a prezentat pentru control factura fiscală din 13 iulie emisă de o societate comercială din Marginea pentru 32,122 mc.

Poliţiştii au verificat transportul prin aplicaţia SUMAL. Astfel, în urma analizării imaginilor de la momentul încărcării materialului lemnos în vehicul (locul de livrare), s-a constatat că acestea corespund cu încărcătura existentă în vehicul (la momentul controlului). Aşadar, nici de această dată poliţiştii nu au constatat abateri. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: