Caravana Akademia Kinderland, ediţia 2021

Şcoala mobilă de alimentaţie sănătoasă a ajuns la Suceava

> Caravana care îi învaţă pe cei mici despre alimentaţia sănătoasă ajunge în Moldova în această vară, în cadrul programului Akademia Kinderland, desfăşurat de Kaufland România şi Asociaţia pentru Responsabilitate Socială PLAN B pentru al patrulea an la rând

De ieri şi până pe 19 iulie, şcoala mobilă Akademia Kinderland poposeşte în Suceava, pe esplanada Ştefan cel Mare, în faţa Casei de Cultură. Urmează Iaşi, Vaslui şi Galaţi.

Accesul este gratuit şi se face în intervalul orar 10 – 18, în grupuri de maxim 5 persoane, în baza programărilor prealabile la numărul de telefon 0726.929.153 şi cu respectarea tuturor regulilor de protecţie obligatorii în această perioadă.

Programul sprijină părinţii în eforturile de a-i ajuta pe cei mici să deprindă obiceiuri sănătoase, cu impact pe termen lung în starea de sănătate şi dezvoltarea armonioasă.

Potrivit celor mai recente studii realizate în pandemie cu privire la obezitatea infantilă, una dintre consecinţele izolării sociale din timpul pandemiei a fost creşterea obezităţii infantile, în contextul în care copiii nu au mai avut activitate fizică şi a existat tentaţia de a consuma mai des hrană nesănătoasă. Mai mult, în ţara noastră, 1 din 4 copii de 8 ani are probleme de greutate, iar 1 din 10 copii suferă de obezitate.

Nevoia de a deprinde comportamente alimentare sănătoase include, pe lângă nutriţie corectă, şi evitarea risipei alimentare. Aceleaşi studii arată că în România risipa alimentară se ridică la 6.000 de tone pe zi, iar 49% din aceasta se produce în gospodării.

La activităţile Akademiei Kinderland pot participa copii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 14 ani, cu obligativitatea purtării măştii de protecţie.

La faţa locului, organizatorii au luat toate măsurile de siguranţă pentru respectarea distanţării sociale, cu circuit separat de intrare – ieşire, termoscanare, dezinfectant şi măşti de protecţie.

Butaforii, fructe şi legume sub formă de exponate gigant, staţii de explorat, jocuri pe tabletă, informaţii şi curiozităţi despre toate categoriile de alimente – toate acestea vor fi disponibile la caravană, unde cei mici vor învăţa prin metode nonformale şi interactive despre alimentaţia corectă.

„Detectivul de zahăr”, „Farfuria ideală”, „Super eroul K” sau „Kinder Biker” sunt câteva dintre jocurile pe care cei mici le vor descoperi, alături de multe module informative ca „Piramida alimentară”, „Tuburile digestive” sau „Balanţa alimentaţie vs. mişcare”.

Copiii vor fi îndrumaţi de personal prin staţiile decorate atractiv, unde vor afla cum arată farfuria ideală, cum funcţionează corpul uman în raport cu mâncarea, cum se combină corect alimentele, ce înseamnă gustare sănătoasă şi cum să evite risipa alimentară, toate explicate pe înţelesul lor.

Cei care nu pot ajunge la caravană pot regăsi jocurile din cadrul Akademiei Kinderland şi în format virtual, sub forma unei aplicaţii care poate fi descărcată gratuit pe tablete şi telefon mobil din AppStore şi Google Play. De asemenea, cei mici se pot juca şi pe laptop sau calculator accesând www.akademiakinderland.ro. (C.P.) 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI