Deputatul PSD Mirela Adomnicăi:

Scumpirea materialelor de construcţii va genera creşterea cu 30% a costului lucrărilor şi ar putea duce la blocarea proiectelor de investiţii publice

Deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi a atras atenţia ministrului Dezvoltării, Cseke Attila, că există riscul blocării proiectelor de investiţii publice din cauza creşterii preţurilor materialelor de construcţie.

„Conform unui studiu al Institutului Naţional de Statistică, se estimează că preţurile lucrărilor ar putea creşte cu aproximativ 30% în lunile următoare, ca urmare a scumpirii continue a materialelor de construcţii. Producătorii au anunţat că primesc de la furnizori majorări de preţ la fiecare două-trei săptămâni şi există un real pericol ca aceste creşteri să afecteze semnificativ evoluţia lucrărilor noi în construcţii, dar şi finalizarea celor existente” a arătat Mirela Adomnicăi, într-o întrebare adresată în Parlament ministrului Dezvoltării, Cseke Attila.

Ea i-a transmis ministrului că, deja, multe primării din ţară se află în situaţia ca din cauza scumpirilor majore să le fie date peste cap toate studiile şi evaluările întocmite pentru proiectele finanţate din fonduri guvernamentale, prin CNI.

„Atât contractele aflate în derulare, cât şi cele aflate în faza de implementare se lovesc tot mai frecvent de această problemă, existând riscul ca acestea să nu poată fi finalizate din cauza lipsei de finanţare” a menţionat parlamentarul sucevean.

În aceste condiţii, Mirela Adomnicăi i-a solicitat ministrului să spună cum va gestiona această problemă astfel încât riscul de blocare a proiectelor să fie cât mai limitat şi în ce condiţii se vor finanţa diferenţele de cost ce vor rezulta ca urmare a reevaluării proiectelor. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: