Într-un an

Scădere a numărului de salariaţi din judeţ

> Diminuarea este de 0,2%, peste 65% dintre suceveni lucrând în sectorul prestărilor de servicii 

În trimestrul întâi al anului în curs, numărul salariaţilor din judeţul Suceava a cunoscut o diminuare în raport cu trimestrul omolog al anului trecut. Potrivit Buletinului statistic lunar al Direcţiei Judeţene de Statistică, pe 31 martie a.c. efectivul de salariaţi din judeţ era de 113.415 de persoane, valoare mai mare cu 0,4% faţă de cel din luna februarie a.c. Însă valoarea indicatorului este mai mică comparativ cu cea din martie 2020, scăderea numărului de salariaţi fiind de 0,2%. La sfârşitul lui martie a.c., din totalul efectivului de salariaţi existent în judeţul Suceava, 65,4% era concentrat în sectorul prestărilor de servicii, 31,5% în sectorul industriei şi construcţiilor, iar 3,1% în agricultură, vânătoare şi servicii anexe, silvicultură şi piscicultură. Conform Buletinului statistic lunar al Direcţiei Judeţene de Statistică, la finele lunii martie 2021 efectivul de salariaţi din judeţ reprezenta 18,6% din efectivul de salariaţi din cadrul Regiunii de Dezvoltare Nord-Est şi 2,1% din efectivul de salariaţi înregistrat la nivel naţional.

Efectivul de salariaţi la nivel de judeţ  a fost estimat pe baza rezultatelor cercetării statistice lunare asupra câştigurilor salariale, completate cu informaţiile existente în Registrul Statistic al Întreprinderilor pentru întreprinderile cu 1-3 salariaţi şi au fost repartizate pe judeţe şi sectoare de activitate conform distribuţiei obţinute din cercetarea statistică anuală asupra costului forţei de muncă din anul 2019, datele pentru anii 2020, 2021 fiind operative.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: