Zilele Sucevei, doar cu târg de Sânziene şi spectacole cu Ansamblul folcloric „Arcanul”

> „Sperăm ca de această relaxare să beneficieze cât mai mulţi suceveni” arată primarul Lucian Harşovschi,  adăugând că treptat se va putea reveni la normalitate >În anul 2020, primarul Ion Lungu a organizat doar aniversarea cuplurilor de aur, cu un an mai înainte din buget cheltuindu-se suma record de 250.000 de lei

Dacă în 2020, pe fondul crizei de sănătate publică provocată de Covid-19, Zilele Sucevei nu au mai fost sărbătorite, anul acesta, chiar dacă situaţia este una mai bună, manifestările devenite tradiţionale vor fi limitate la minimum. Viceprimarul Lucian Harşovschi aduce la cunoştinţa locuitorilor urbei reşedinţă de judeţ că în colaborare cu Consiliul Judeţean este organizat Târgul de Sânziene, acesta fiind deschis începând cu Înălţarea Domnului şi până pe 4 iulie. Pe 24 iunie, pe esplanada Casei Culturii, tot prin mijlocirea Consiliul Judeţean, vor fi susţinute spectacole  de Ansamblul folcloric „Arcanul” al Universităţii „Ştefan cel Mare”. Toate acestea cu respectarea regulilor privind prevenirea răspândirii şi combaterii infecţiei cu SARS-CoV-2, conform legislaţiei în vigoare.

„Sperăm ca de această relaxare să beneficieze cât mai mulţi suceveni. Este bine să avem mai puţine evenimente cultural-artistice, nu la fel ca în alţi ani. Urmează ca treptat, treptat  să revenim la normalitate”  a punctat Lucian Harşovschi, viceprimarul Sucevei.

În anul pandemic 2020, primarul Ion Lungu nu a renunţat la aniversarea cuplurilor de aur, celebrarea perechilor semicentenare desfăşurându-se pe 24 iunie, după-amiaza, în zona de agrement „Tătăraşi”. În 2019, din bugetul municipiului reşedinţă de judeţ s-au alocat 250.000 de lei, o sumă record pentru susţinerea financiară a evenimentelor dedicate marcării Zilelor  Sucevei. Cu 50.000 de lei a venit şi societatea comercială Attrius Developments care, pe lângă aceasta a pus  la dispoziţie parcarea de la Iulius Mall. În 2018, manifestările sub egida Zilelor Sucevei au fost suţinute din bugetul municipiului Suceava, potrivit hotărârii Consiliului Local, cu suma de 150.000 de lei, una egală cu cea asigurată în 2017.

Foto: ADRIAN POPOVICI

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: