Seara de poezie cu poetele Olga Ştefan şi Ana Pasanciuc

Casa de Poezie Light of Ink invită publicul sucevean la Seara de Poezie 9 (serie nouă).

 Evenimentul va avea loc în data de 12 iunie, începând cu ora 16, la Mefi Cafe – Mandachi Hotel & Spa.

Invitaţii serii sunt poeta Olga Ştefan şi poeta Ana Pasanciuc, iar moderatorii sunt Daniela Bejinariu şi Vlad Sibechi.

Moderatorii vor dialoga cu Olga Ştefan despre volumul de poezii „Civilizaţii”, apărut în iunie 2020 la editura Paralela 45 (stoc epuizat).

Olga Ştefan (n. 1988, Hunedoara) este poetă, doctor în Ştiinţele filologiei şi profesoară de limba română. A debutat cu volumul de poezii „Toate ceasurile” (Ed. Vinea, 2006), distins cu Marele Premiu „Tudor Arghezi”. Au urmat volumele „Saturn, zeul” (Ed. Charmides, 2016) şi „Charles Dickens” (Ed. frACTalia, 2017), ultimul fiind nominalizat la Premiile „Sofia Nădejde” pentru literatură scrisă de femei. În anul 2020 a publicat volumul „Civilizaţii” (Ed. Paralela 45), pentru care a primit Premiul Tânărul poet al anului 2020, volumul fiind nominalizat şi la Premiile „Sofia Nădejde”. Selecţii din poezia sa au fost traduse în greacă şi publicate în Antologia tinerilor poeţi (2019). Este, de asemenea, prezentă în mai multe antologii publicate în România.

Ana Pasanciuc (n. 2005, Suceava) este elevă la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava şi membră a Casei de Poezie „Light of ink”. A participat la concursul Pro Lectura 2021 şi la Festivalul Autumnal de Limbă şi Literatură – FALL.

Desenul afişului face parte din colecţia artistului plastic George Ostafi (1961-2019), iar evenimentul respectă protocolul Covid-19: mască, gel dezinfectant, distanţare socială. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: