În pregătire, pentru şcolile din Suceava

Şase proiecte de creştere a eficienţei energetice, două pentru săli de sport şi unul de mansardare

> „Atunci când nu sunt bani, fondurile europene sunt cele mai fiabile pentru dezvoltarea municipiului Suceava” subliniază viceprimarul Lucian Harşovschi, adăugând că, pentru a se obţine preţul cel mai scăzut, sunt aşteptate oferte de la cât mai multe firme de proiectare

„Ne pregătim pentru Programul Operaţional Regional, facem proiecte, aşteptând deschiderea axelor.  Afirmaţia îi aparţine lui Lucian Harşovschi, viceprimarul municipiului Suceava, care a declarat că, în această perioadă, Direcţia „Proiecte Europene” a Primăriei este implicată activ în pregătirea de proiecte, deoarece „atunci când nu sunt bani, fondurile europene sunt cele mai fiabile pentru dezvoltarea municipiului Suceava”.

Adjunctul şefului executivului sucevean informează că, deja, în Sistemul Integrat de Achiziţii Publice (SICAP) au fost publicate mai multe anunţuri, „în aşa fel încât pe Axa 3 a POR să fie întocmite serviciile de elaborare a documentaţiei tehnico-economice pentru mai multe proiecte”. Este vorba despre cele de creştere a eficienţei energetice la Şcoala Gimnazială Nr. 3, Şcoala Gimnazială Nr. 5 „Jean Bart”,   Şcoala Gimnazială Nr. 6,  Şcoala Gimnazială Nr. 7 „Grigore Ghica Vievod”, Şcoala Gimnazială Nr. 9 „Ion Creangă” şi Şcoala Gimnazială Nr.10. Totodată, în cadrul Axei 6 a POR, în SICAP au fost lansate anunţuri pentru licitarea serviciilor de elaborare tehnico-economice în vederea construirii Sălii de sport de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 şi a Sălii de sport de la Şcoala Gimnazială Nr. 4. Servicii de elaborare a documentaţiei tehnico-economice urmează a fi achiziţionate şi pentru proiectul de extindere pe verticală, mansardare şi de dotări de la  Şcoala Gimnazială Nr. 11 „Miron Costin”. „Cei interesaţi trebuie ca, până pe 14 iunie, să-şi încarce poziţiile pe SICAP, să notifice Primăria Municipiului Suceava, iar Serviciul Achiziţii va lua oferta la preţul cel mai scăzut şi va solicita documente până pe 22 iunie. Spun aceste lucruri pentru transparenţă, în aşa fel încât să vină să îşi depună ofertele cât mai multe societăţi comerciale de proiectare. Este vorba despre şase proiecte pentru creşterea eficienţei energetice, două pentru săli de sport şi unul de mansardare” a explicat Lucian Harşovschi, viceprimarul Sucevei.  În pregătire sunt, de asemenea, două anunţuri pentru dotări în cadrul proiectelor de adaptare a sistemului de educaţie la evoluţia tehnologică, respectiv de învăţământ dual, la Colegiul Naţional Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” şi Colegiul Naţional Tehnic „Samuil Isopescu”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: