Suceava

Eroii neamului românesc au fost pomeniţi şi la Biserica monument „Naşterea Maicii Domnului”

De marele praznic împărătesc al Înălţării Domnului, joi, 10 iunie a.c., şi la Biserica-monument „Naşterea Maicii Domnului” din municipiul Suceava, situată în vecinătatea Palatului de Justiţie, s-a ţinut o slujbă de pomenire a tuturor eroilor neamului românesc, în contextul Zilei Eroilor, instituită cu prilejul acestei mari sărbători.

Slujba a fost oficiată la altarul de vară al locaşului, inclus arhitectonic în ansamblul „Turnul Unirii”. În cuvântul de învăţătură adresat credincioşilor, părintele paroh Viorel-Ioan Vârlan a vorbit despre instituirea Zilei Eroilor încă de la începutul secolului al XX-lea, apoi despre interzicerea ei în timpul regimului comunist ateu instaurat în ţara noastră la sfârşitul anilor ’40 ai veacului trecut şi despre comemorarea eroilor după revenirea României pe drumul democraţiei.

Reamintim că pomenirea eroilor români la praznicul Înălţării Domnului a fost hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1920 şi consfinţită ulterior prin alte două hotărâri sinodale din anii 1999 şi 2001, când această zi a fost proclamată sărbătoare naţională bisericească, iar prin legea 379/2003 privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război, cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paşti, sărbătoarea Înălţării Mântuitorului Iisus Hristos, a fost proclamată Ziua Eroilor ca sărbătoare naţională a poporului român.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI