În ultimul an

DSP Suceava a retras aproape 700 de litri de produse biocide de la trei firme din judeţ şi a aplicat amenzi de 25.000 de lei

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, consilier Gabriela Băncilă, a declarat, joi, pentru NewsBucovina, că inspectorii sanitari suceveni au retras în trimestrele II, III şi IV din 2020, dar şi în primul trimestru al acestui an aproape 700 de litri de produse biocide de la trei agenţi economici din judeţul Suceava şi au aplicat trei amenzi în valoare totală de 25.000 de lei.

Ea a spus că în trimestrele II, III şi IV din 2020 şi în primul trimestru din acest an inspectorii sanitari au retras cantitatea de 687,5 litri de produse biocide de la trei agenţi economici din judeţul Suceava. Băncilă a precizat că în urma controalelor au fost aplicate 3 amenzi în valoare totală de 25.000 de lei pentru neconformităţi privind etichetarea produsului, respectiv lipsa numărului de autorizaţie, lipsa adresei titularului autorizaţiei, lipsa inscripţionării tipului de produs, lipsa instrucţiunilor de utilizare, posibilele efecte adverse, numărul lotului şi data de expirare a produsului, dar şi lipsa datelor privind pericolul reprezentat pentru mediu.

Consilierul Gabriela Băncilă a mai spus că în perioada menţionată inspectorii sanitari suceveni nu au depistat produse biocide neconforme în unităţile sanitare din judeţ.

Reamintim că ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a solicitat Inspecţiei Sanitare de Stat din cadrul Ministerului Sănătăţii să transmită direcţiilor de sănătate publică să precizeze cantităţile de dezinfectanţi de mâini şi de suprafeţe retrase din unităţile sanitare pentru perioada martie 2020 – mai 2021. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: