Culegem roadele politicilor corecte şi eficiente ale Guvernului Orban

> Estimările FMI indică faptul că economia României va recupera în acest an toate pierderile economice generate de pandemie, a transmis deputatul

Vicepreşedintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Balan, a susţinut, printr-o declaraţie politică în plenul Camerei Deputaţilor, că politicile corecte şi eficiente ale Guvernului condus de Ludovic Orban se văd acum, când FMI estimează o creştere a economiei României cu până la 7 la sută din PIB, ceea ce înseamnă că se vor recupera în acest an toate pierderile economice generate de pandemie.

„Economia României va creşte în acest an, potrivit estimărilor Fondului Monetar Internaţional, cu până la 7% din PIB, ceea ce înseamnă că România va recupera toate pierderile economice înregistrate din cauza pandemiei Covid-19 şi, mai mult decât atât, vom putea să generăm mai multe resurse financiare, necesare pentru susţinerea investiţiilor publice şi private. Aşadar, în anul 2021, culegem roadele politicilor corecte şi eficiente iniţiate în plină pandemie de Guvernul Orban” a spus deputatul Ioan Balan.

Economia României va creşte în acest an cu până la 7% din PIB

El a declarat însă că, indiferent de acestea, nu poate să treacă cu vederea faptul că în România întreprinderile mici şi mijlocii autohtone, adevăraţii piloni ai economiei, se confruntă cu o slabă capitalizare, cu dotări modeste şi compensează aceste deficienţe prin utilizarea extensivă a forţei de muncă, mai mult sau mai puţin calificate.

Operatorii români au nevoie să fie sprijiniţi de statul român

„Or, acest lucru generează profitabilitate scăzută pentru întreprinzători, riscuri mari pentru afaceri şi salarii modeste pentru angajaţi, în special în regiunile mai puţin înzestrate cu infrastructură modernă. Aşadar, numărul foarte mare de angajaţi care lucrează pe salariul minim pe economie este cauzat, în principal, de slaba productivitate a operatorilor economici români, care au astăzi, mai mult ca niciodată, nevoie de sprijin puternic din partea statului român” a explicat liderul liberal.

El a subliniat că răspunsul la întrebarea „De ce sunt antreprenorii români atât de slăbiţi?” este că nu trebuie uitat la ce presiuni fiscale au fost supuşi aceştia în timpul guvernelor PSD şi că majoritatea IMM-urilor româneşti au intrat în criza sanitară şi economică puternic secătuite de resurse.

„Să nu uităm câte lovituri au primit întreprinzătorii români din partea guvernelor PSD şi că, în plină pandemie, Guvernul Orban a sprijinit mediul de afaceri cu peste 7% din PIB ca să poată depăşi criza” a adăugat Balan.

El a precizat că începând cu anul 2020, Guvernul PNL condus de Ludovic Orban a pus la dispoziţia mediului de afaceri din România mai multe scheme de ajutor şi granturi, însumând câteva miliarde de lei, tocmai în scopul de a consolida capacitatea antreprenorilor români de a fi cel puţin la fel de competitivi ca alţi operatori din Uniunea Europeană.

„Dacă astăzi ne bucurăm că economia creşte peste aşteptări, că numărul de contracte de muncă a crescut cu peste 100 de mii în numai câteva luni, atunci înţelegem de ce Guvernul ar trebui să sprijine întreprinzătorii românii să se dezvolte. Trebuie să înţelegem că 1 euro care merge în sprijinul antreprenorilor români se va întoarce, pe termen scurt şi mediu, prin impozite şi taxe la bugetul public, prin locuri de muncă noi şi mai bine plătite, prin producţie mai bună şi exporturi mai multe” a declarat Ioan Balan.

Peste 80 de miliarde de euro pentru dezvoltarea şi modernizarea ţării

Liderul liberal a mai spus că peste 80 de miliarde de euro din fondurile europene vor sta la dispoziţia României în perioada următoare pentru a se moderniza şi dezvolta, în scopul recuperării decalajelor de dezvoltare şi a transformării sistemice a ţării noastre în mult dorita „ţară ca afară”.

„Nu cred că este român care să nu cunoască faptul că Guvernul Orban a pus România pe o traiectorie sigură privind investiţii publice în infrastructura de transporturi. Autostrăzile promise vreme de 30 de ani, care să lege provinciile istorice, vor deveni în sfârşit realitate. Construirea de spitale regionale, modernizarea şcolilor şi grădiniţelor, reabilitarea şi extinderea reţelelor de utilităţi este, de asemenea, începând din anul 2020, o certitudine. Aşadar, o parte importantă din resursele pe care le avem la dispoziţie în perioada următoare trebuie să susţină consolidarea antreprenorilor români, care fabrică produse româneşti, cu ajutorul angajaţilor români” a conchis Ioan Balan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: