28 de pacienţi cu Covid-19 internaţi în spitalele din judeţ

> Opt dintre ei aveau forme grave sau severe ale bolii

În spitalele din judeţul Suceava erau internaţi ieri 28 de pacienţi cu Covid-19, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 era 17, a anunţat joi Prefectura. În acelaşi timp, numărul sucevenilor declaraţi vindecaţi de Covid-19 a ajuns la 22.983.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului, în anterioarele 24 de ore au fost internate 4 persoane diagnosticate cu Covid-19, în acelaşi interval fiind externate 4 persoane, declarate vindecate.

Din totalul celor 559 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 17 erau diagnosticaţi cu Covid-19, 9 se aflau în zona tampon, iar 533 aveau alte afecţiuni (non-Covid).

Din cei 17 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, 11 aveau forme medii ale bolii; 5 –  forme severe; un pacient avea o formă gravă a bolii şi era internat în secţia ATI.

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, joi, de 300 paturi libere, dintre care 90 pentru pacienţi cu Covid-19, 182 în sectorul non-Covid şi 28 pentru zona tampon.

La unitatea ATI erau disponibile 13 paturi pentru pacienţi cu Covid; erau 29 ventilatoare libere, dintre care 14 pentru pacienţii cu Covid-19 şi 15 pentru pacienţii non-Covid.

La Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi 4 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (toţi cu forme medii de boală), 4 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind 21 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid nu erau internaţi pacienţi, fiind disponibile două locuri.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc   nu erau internaţi  pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, fiind libere 25 de locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Municipal Vatra Dornei – 5 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (3 cu forme medii de boală şi 2 cu forme grave), fiind libere 22 de locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Orăşenesc Gura Humorului – 2 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (ambii cu forme medii), fiind libere 6 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul de Boli Cronice Siret nu erau internaţi pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, dar erau spitalizate 4 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 6 locuri în sectorul Covid.

La nivelul judeţului, ieri erau disponibile 167 de locuri libere pentru bolnavi Covid şi 48 locuri pentru zona tampon. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: