Skandenberg, Campionatul Naţional

Trei suceveni pe podiumul de premiere

La finele săptămânii trecute, la Rădăuţi, s-au desfăşurat Campionatele Naţionale de Skandenberg. La competiţie au luat startul nu mai puţin de 400 de sportivi, de la 23 de cluburi din România şi diaspora.

Printre cei mai buni au fost trei sportivi de la clubul local „Bucovina Skandenberg” Rădăuţi. Este vorba de Marius Jurovschi, care a ieşit campion naţional la categoria 110 kilograme – seniori, braţul stâng, Theodor Andronachi, care s-a impus la 80 de kilograme – juniori, braţul drept, şi de Andreea Anichiti, campioană la tineret, braţul drept.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Română de Skandenberg „Braţ de Fier” şi Federaţia Română de Skandenberg – Armwrestling, în parteneriat cu Primăria municipiului Rădăuţi şi Clubul Sportiv „Bucovina Skandenberg”, reprezentat de multiplul campion Andrei Chipreanov, cu sprijinul sponsorului principal Sergiu Spiţa.

Printre invitaţii speciali ai evenimentului s-au numărat americanul John Brzenk, considerat cel mai mare armwrestler din istorie, Mircea Simionescu Simicel, secretarul general al Federaţiei Mondiale de Armwrestling, Andrei Chipreanov, gazda competiţiei, Radu Valahu, cel care a întreţinut atmosfera, şi primarul municipiului Rădăuţi, Bogdan Loghin.

Cvintuplul campion mondial Ion Oncescu, Dănuţ Borbil şi Olimpiu Făt sunt alte trei nume sonore care au urcat, în weekendul trecut, pe scena din centrul Rădăuţiului.

Organizatorii au acordat premii în valoare totală de 15.000 de euro primelor trei clasaţi la cele nouă categorii de concurs.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: