Sergiu Senciuc, un tânăr din Grăniceşti, candidează la alegerile locale din Portugalia

> El ar avea şanse să devină viceprimarul unui sector din Lisabona

 Un tânăr din judeţul Suceava candidează la alegerile locale din Portugalia, care vor avea loc, cel mai probabil, în data de 26 septembrie a.c.

Sergiu Senciuc are 19 ani şi este din satul Dumbrava, comuna Grăniceşti. De ani buni este stabilit în capitala Portugaliei, Lisabona. El studiază Relaţii Internaţionale la Universitatea Lisabona şi este reprezentantul comunităţii de elevi şi studenţi români din Portugalia. Tot la Lisabona, Sergiu candidează pe locul 5 (poziţie eligibilă) într-o listă formată din cinci partide politice pentru conducerea Primăriei de Sector Penha de França, potrivit Rovestea.

În cazul în care lista respectivă obţine cel mai mare număr de voturi, Sergiu Senciuc devine membru în executivul local, ceea ce, tradus în termeni administrativi români, înseamnă funcţia de viceprimar. Dacă lista respectivă nu este câştigătoare, trece în opoziţie şi devine deputat în adunarea de sector – consilier local, precizează sursa citată.

Într-o adresare către comunitatea română din Penha de França, Sergiu Senciuc a scris: „Am 19 ani. Cinci i-am petrecut în România, Dumbrava, un sat minunat din comuna Grăniceşti. Alţi 14 ani i-am trăit în capitala ţării mele adoptive, Lisabona – Portugalia. În Penha de França am urmat învăţământul primar şi liceal şi mi-am câştigat primii bănuţi. Pe strada Morais Soares, locaş des frecventat în campaniile electorale, am făcut primele selfie-uri cu lideri politici locali şi naţionali. Urmăream cu maxim interes orice mişcare politică şi colectam toate pliantele aruncate pe jos (încă le am într-o cutie, pe un dulap).

În Penha de França locuiesc aproximativ 35.000 de persoane, o parte semnificativă aparţinând comunităţii româneşti. Oameni harnici şi mereu cu un zâmbet pe buze. Vârstnici sau copii, muncitori calificaţi sau şomeri, portughezi sau români, toţi sunt egali în faţa puterii locale. Toţi au nevoie de răspunsuri obiective şi rezolvarea problemelor cu care se confruntă zi de zi. A vorbi este uşor, în schimb a face ceva implică un efort dublu. Îmi doresc să fiu vocea concetăţenilor şi vecinilor mei în Primărie, dar în acelaşi timp să reprezint tineretul. Să demonstrez că se poate şi în străinătate, şi mai ales dacă eşti tânăr. Pentru noi, contează mult să ne facem auziţi.

Revenind la subiectul alegerilor, vă spun deschis că nu promit nimic. Absolut nimic. Suntem sătui de politicieni care mint şi dezamăgesc. Candidatura mea ia naştere pe baza unor valori şi principii sănătoase: seriozitate, onestitate şi competenţă. Intru în această provocare electorală ştiind că Bunul Dumnezeu mă va călăuzi, iar electoratul va acorda o şansă unui proiect de suflet pentru comunitatea locală. Cu credinţă putem muta munţii şi lăsa o amprentă pozitivă în urma noastră!”.

 N.B.; Foto: Facebook.com/Sergiu.Senciuc

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: