Senatorul PSD Ioan Stan:

Guvernul nu vrea să aloce bani pentru majorarea alocaţiilor pentru copii

> PSD va iniţia un proiect de lege care să oblige Guvernul să majoreze imediat alocaţiile la nivelul adoptat în 2020

Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a anunţat, marţi, că PSD va depune în această săptămână, în Parlament, un proiect de lege care să oblige Guvernul să majoreze „imediat” alocaţiile la nivelul adoptat în 2020, respectiv de la 214 lei la 300 de lei pentru copiii cu vârsta între 2 şi 18 ani şi de la 427 lei la 600 lei pentru copii sub 2 ani sau pentru cei cu dizabilităţi.

„După cum am anticipat în alte comunicate anterioare, actuala putere nu este interesată de copiii ţării, mergând pe principiul: «cine nu are drept de vot, nu contează». Prin urmare, ministrul Turcan tocmai a confirmat că Guvernul Cîţu nu a prevăzut în Buget banii pentru a doua tranşă de majorare a alocaţiilor prevăzută în acest an, de la 1 iulie. Bineînţeles că fac asta după ce domnii Cîţu şi Orban au promis, înainte de alegerile parlamentare, că vor eşalona în 5 tranşe legea alocaţiilor adoptată de PSD” a arătat Stan într-un comunicat de presă.

Potrivit liderului social-democrat sucevean, până în prezent, majoritatea PNL – USR-PLUS – UDMR din Senat a adoptat, cu amendamente, Legea de aprobare a OUG 123/2020 prin care Guvernul Orban (cu Florin Cîţu ministru al Finanţelor) a eşalonat dublarea alocaţiilor.

„Prin modificările făcute, Coaliţia de guvernare a anulat acordarea tranşelor 3 şi 4 din calendarul propus iniţial. Mai exact, nu se mai acordă tranşele de majorare prevăzute pentru 1 iulie 2021 şi pentru 1 ianuarie 2022, cu promisiunea că toate tranşele rămase neacordate se vor aplica de la 1 iulie 2022” arată senatorul.

El menţionează că argumentul invocat de premierul Cîţu şi de ministrul Turcan e acelaşi folosit şi de fostul premier Emil Boc când a tăiat pensiile şi salariile în 2010, respectiv că „nu sunt bani”.

„În realitate, zic că nu au bani pentru copii, dar au bani pentru clientela de partid. Astfel, în timp ce Guvernul spune că nu are 2,1 miliarde de lei pentru copii, Cîţu alocă, prin PNRR, 2,9 miliarde lei firmei GSP Power deţinută de Gabriel Comănescu, unul dintre sponsorii principali ai PNL, după cum dezvăluia chiar ministrul Stelian Ion, din Guvernul Cîţu” menţionează Ioan Stan.

El a anunţat că pentru a se opune acestor măsuri iniţiate de coaliţia PNL – USR-PLUS – UDMR, PSD va depune în Parlament, săptămâna aceasta, un proiect de lege „care să oblige Guvernul să majoreze imediat alocaţiile la nivelul adoptat în 2020”, respectiv de la 214 lei la 300 de lei pentru copiii cu vârsta între 2 şi 18 ani şi de la 427 lei la 600 lei pentru copiii sub 2 ani sau pentru cei cu dizabilităţi. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: