CJ Suceava vrea să îmbunătăţească formatul Festivalului Internaţional „Ciprian Porumbescu”

> Totodată, are în vedere organizarea zilnică de acţiuni culturale în municipiul Suceava

 Consiliul Judeţean Suceava îşi propune să îmbunătăţească formatul Festivalului Internaţional „Ciprian Porumbescu”, care să se desfăşoare anual în perioada 1-6 iunie. Dar în acelaşi timp va organiza manifestări culturale zilnice în municipiul Suceava, pentru a răspunde astfel aşteptărilor publicului.

Vicepreşedintele CJ Suceava Niculai Barbă a anunţat, duminică, la finalul ediţiei-pilot a Festivalului Internaţional „Ciprian Porumbescu”, că de luni încep pregătirile pentru ediţia din 2022 a festivalului.

El a spus că va începe discuţiile pentru constituirea unui grup de lucru care să pregătească ediţia de anul viitor a festivalului. Una din propuneri este ca în programul acestuia să fie introdus un concurs internaţional de muzică de cameră într-un format unic în ţară.

Niculai Barbă a declarat că una din propuneri este organizarea, anual, în perioada 1-6 iunie, a Zilelor Ciprian Porumbescu, perioadă în care vor fi organizate concursuri muzicale, cât şi alte programe cultural-artistice, seminarii, dezbateri, activităţi care să evoce personalitatea compozitorului.

„Vom susţine în continuare, prin acordarea de premii, Concursul «Lira de Aur», care să fie inclus în festival la categoria concursurilor pentru tineri” a spus vicepreşedintele CJ Suceava.

El a mai arătat că arhitectura întregului program urmează să fie stabilită în funcţie de propunerile pe care autorităţile judeţene le vor primi de la personalităţi culturale din ţară şi din străinătate.

„Programul urmează să fie supus aprobării CJ Suceava” a precizat Barbă.

El a subliniat că autorităţile judeţene se pregătesc să organizeze aceste activităţi „ca şi cum restricţiile vor fi ridicate”, urmând să fie recalibrate în funcţie de situaţia din 2022.

Vicepreşedintele CJ Suceava a mai spus că în acest an pe perioada festivalului, mai multe momente cultural-artistice s-au desfăşurat în aer liber în municipiul Suceava la bustul lui Ciprian Porumbescu şi la foişorul din parcul central, iar publicul prezent şi-a exprimat dorinţa ca asemenea evenimente să fie mai dese.

„Având în vedere reacţiile publicului, ne-am decis să facem un proiect ca în fiecare zi să fie un moment artistic în municipiu”, a spus Barbă, care a arătat că CJ Suceava va putea susţine, prin Centrul Cultural „Bucovina”, asemenea evenimente cu muzică de toate genurile, în special instrumentală, dar şi teatru de păpuşi.

El a arătat că este nevoie de o dezbatere în municipiul Suceava pentru stabilirea unui program de evenimente şi că sunt invitaţi să se asocieze în program Universitatea „Ştefan cel Mare”, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, Teatrul Municipal „Matei Vişniec”.

Niculai Barbă a spus că evenimentele culturale se vor putea desfăşura pe esplanada din centrul oraşului, în foişorul Parcului Central, la Cetatea de Scaun, la Muzeul de Istorie, la Hanul Domnesc sau la Muzeul Satului Bucovinean. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: