De Zilele Sucevei

Ion Lungu organizează petrecere doar pentru persoanele vaccinate

> Intrarea se va face pe baza certificatului de vaccinare

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că de Zilele Sucevei intenţionează organizarea de manifestări culturale şi sportive la care să poată participa fizic doar persoanele vaccinate împotriva Covid-19 şi a făcut un apel către suceveni să meargă să se vaccineze.

 Primarul a spus că la centrul de vaccinare din maşină de la Suceava Shopping City s-au vaccinat, de sâmbătă până miercuri, 630 de persoane, menţionând că şi-ar fi dorit să fie mai multe persoane doritoare.

El a anunţat că de vineri, 14 mai, ora 8, până duminică,16 mai, ora 20, la centrul de vaccinare de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” se va organiza un maraton al vaccinării, urmând să fie folosit vaccinul produs de Pfizer BionTech. De asemenea, Ion Lungu a spus că la centrul de vaccinare de la Iulius Mall se va introduce o linie de vaccinare cu vaccinul produs de Johnson&Johnson.

Primarul a declarat că, până miercuri, în municipiul Suceava, rata de vaccinare era 28,35%, estimând că acesta va atinge 30 la sută până la sfârşitul săptămânii.

El a făcut un apel la suceveni să respecte în continuare măsurile de prevenţie sanitară, dar şi să se vaccineze, anunţând că de Zilele Sucevei doreşte să organizeze evenimente ca în alţi ani, la care să participe „doar persoanele vaccinate”.

Întrebat de ce nu vor avea acces la Zilele Sucevei şi persoanele care au trecut prin boală sau care au test negativ, Lungu a spus că doreşte ca prin această măsură să impulsioneze cât mai multă lume să se vaccineze.

„Problema pe ordinea de zi este vaccinarea şi nu testul PCR sau cei care au fost bolnavi. Haideţi să ne vaccinăm! (…) Eu aşa o gândesc. Este o pârghie şi vom intra în Consiliul Local să încurajăm lumea, tinerii să se vaccineze cât mai mult. Este păcat de Dumnezeu să nu folosim această oportunitate” a spus Lungu.

El a apreciat că, dacă nu se ajunge la ţinta de 70% de persoane imunizate, degeaba s-au vaccinat celelalte.

„E o problemă de viaţă şi de moarte şi să nu vorbim de acele poveşti cu discriminarea şi nediscriminarea” a precizat Lungu.

Întrebat cu ce sunt mai buni anticorpii celor care s-au vaccinat decât ai celor care au trecut prin boală, primarul a răspuns că cei care au trecut prin boală trebuie să se vaccineze pentru că „soluţia este vaccinarea”.

Întrebat de ce persoanele sănătoase nu pot participa la aceste evenimente, Ion Lungu a spus că aceasta este strategia Ministerului Sănătăţii şi a subliniat că toţi trebuie să se vaccineze, pentru că toată lumea civilizată procedează în acest fel.

Edilul-şef a mai spus că în ceea ce priveşte procesiunea religioasă urmează să fie stabilite măsuri, anticipând că se va respecta distanţarea fizică şi purtatul măştii. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: