Sociologul Adrian Botezatu:

Ion Lungu nu s-a votat singur să fie 20 de ani primar

> Mulţi suceveni erau în urmă cu câţiva ani vehemenţi împotriva unei dezvoltări industriale pentru că visau locuri călduţe la stat, şi nu în fabrică

Sociologul sucevean dr. Adrian Botezatu a declarat, marţi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că situaţia în care a ajuns municipiul Suceava nu are doar un singur vinovat, primarul Ion Lungu, ci este o culpă comună cu electoratul care l-a votat.

„Primarul Ion Lungu nu este singurul vinovat. Este o culpă comună cu electoratul care l-a votat. Până la urmă, el va face o perioadă de 20 de ani în fruntea Primăriei, dar nu s-a votat singur. El a avut sprijinul unei majorităţi care s-a prezentat la vot. Culpa este comună cu o parte a electoratului sucevean care l-a menţinut pe această funcţie timp de 20 de ani. Că se putea face mai mult? Sunt de acord” a spus Botezatu.

El a oferit o informaţie şoc: foarte mulţi suceveni visau să lucreze în sistemul bugetar, şi nu în societăţi private.

„Vă mai şochez cu ceva. În urmă cu câţiva ani de zile eu am făcut câteva studii privind zona industrială. O mare parte din suceveni erau vehemenţi împotriva unei zone industriale, pentru fiecare, individual, locul de muncă la care visa era la Primărie, la Consiliul Judeţean, la nu ştiu ce direcţie, la nu ştiu ce instituţie. Toată lumea căuta locuri călduţe. Nimeni nu voia să meargă în fabrică să se murdărească, să transpire, să se umple de praf” a spus Botezatu.

El consideră că în ceea ce priveşte stagnarea Sucevei culpa este şi a comunităţii locale şi nu doar a conducătorilor.

„Dacă în urmă cu zece ani comunitatea suceveană ar fi cerut vehement zonă industrială, până la urmă, orice politician s-ar fi aplecat asupra acestei cereri, iar dacă nu se apleca ar fi fost votat un alt politician” a conchis Botezatu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: